Synthol Nedir, Kullanımı Nasıldır, Zararları Nelerdir?

Synthol nedir sorusunu cevapladığımız bu yazıda sporcuların neden bu kimyasal maddeyi kullanmaması gerektiğini cevapladık.

Synthol Nedir, Kullanımı Nasıldır, Zararları Nelerdir?

Synthol nedir gibi soruların cevabını eğer vücut geliştirme ile ilgileniyorsanız merak ediyor olabilirsiniz. Bu aktive ile uğraşmanın en yaygın sebeplerinden biri her ne kadar sağlıklı kalmak olsa da vücudun diğer insanlara estetik görünmesini isteyenler de vücut geliştirme sürecine girmeyi düşünebilir.

Sorun şu ki bu sporla uğraşanlar zaman ve emek vermek zorundadır. Bu işin kestirme bir yolu bulunmuyor. Synthol iğnesi satanlar, size mükemmel kaslar vereceğini iddia edebilir ki bu ifade çok yanlış sayılmaz.

Bu iğne kaslarınızın şişmesini sağlar ve bu da kaslı görünmenize yardımcı olur ancak bu sporla uğraşan, beslenmesine dikkat eden, bol antrenman yapan kişinin sahip olduğu gücü size vermez.

İğnenin zararları bunlarla sınırlı değildir. Synthol hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağınız yazının ilerleyen kısımlarında neden kullanılmaması gerektiği hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Yanlış bir adım atmadan önce gelin, bu iğnenin ne olduğunu ve ne gibi zararları olduğunu öğrenelim.

Synthol Nedir? Ne İşe Yarar?

Synthol, vücudunu geliştirmek isteyenlerin kaslarını kısa sürede şişirmek için enjekte yolu ile aldığı bir maddedir. Kasların çok kısa bir süre içinde şişmesini sağlar.

Şişen kasın vücudunuzu daha estetik hâle getireceğini düşünebilirsiniz ama madde kasa enjekte edildikten sonra vücudun alacağı hâl hayallerinizdeki görünümden çok uzak olur.  Her şeyden önce yapay bir görünüm ortaya çıkar.

Ayrıca bu madde size hiçbir şekilde güç vermez. Aksine kaslarınıza kalıcı hasar verebilir. Bunun sonucunda ise kasınızı kaybedebilirsiniz. Tek çare ameliyat olmaktan ibaret hâle gelebilir.

Synthol Kullanımı Nasıldır?

Synthol, kasları şişirmek için kullanıldığında bir şırıngaya yerleştirilir. Büyütülecek olan kasın bulunduğu bölgenin derinliklerine enjekte edilir. Syntholün aktif bir maddesi olan MCT, kas liflerinin içine girdikten sonra genişlemeye başlar.

Syntholün bazı vücut geliştiricileri tarafından kullanılan anabolik steroidlerden farklı olduğunu unutmamak gerekiyor. Anabolik steroidler, hormonal dengesizliklerin ya da kas kaybına sebebiyet verebilecek kanser gibi durumlarda tedaviden olumlu sonuç almak için tıbbi bir amaçla kullanılabilir.

Bu maddenin ise tıbbi bir amacı yoktur. Kas dokusunu genişletirken güce hiçbir artısı olmaz. Çoğunlukla biceps, triceps ve baldır kaslarına enjekte edilir.

Synthol Zararları Neler?

Synthol eğer doğrudan bir atar damara enjekte edilirse çok ciddi sonuçlara yol açabilir. Kişinin sinirleri hasar alabilir, kalp krizi geçirebilir, felç kalabilir. Görünüm açısından da olumsuz sonuçları vardır. Vücudun geri kalan kısmına bakıldığında enjekte edilen kısmın çok yapay göründüğü kolaylıkla fark edilebilir.

Exit mobile version