Süpersonik Seyahatler Yakında Başlayacak: İşte Merak Edilen Detaylar

Boom Supersonic tarafından başlatılması düşünülen süpersonik seyahatler yakında başlıyor. Özellikle de iş dünyasında bu değişimin büyük bir etki yaratması bekleniyor.

Bundan yaklaşık olarak 20 yıl kadar önce başlayan jet hızında yolculuklar, ne yazık ki bir türlü gerçekleşmedi. İnsanların büyük bir bölümü, yolculuğu kısaltmak için bu tür aşırı hızlı araçları destekledi.

Süpersonik Seyahatler yeni hedefler peşinde

Süpersonik test uçağı XB-1, kısa bir süre önce geliştirilme aşamasına girmişti. Aerion’un AS2 model uçağı ise en fazla dikkat çeken bir diğer uçak türüydü. Bu uçağın da 8 ya da en fazla 10 kadar kişiyi alabildiği ifade ediliyor.

Süpersonik Seyahatlar Yakında Başlayacak: Heyecan Dorukta

Sesten çok daha hızlı gitmesi planlanan bu tür jetler ilk etapta herkesin kullanabileceği türden olmayacak. Bunun yerine daha çok iş dünyası tarafından kullanılacak. Bannister tarafından yapılan açıklamalarda, “AS2 Aerion ile Mach 1,4, hızında daha düşük süpersonik ses çıkaracak bir yöntemle uçmayı hedefliyoruz. Boom, Mach 2,2 hızla okyanusları aşmak istiyor. Bana göre bu çok daha güçlü bir pazar” ifadelerine yer verildi.

Bu tür jetlerin kısa bir süre içerisinde uzak ülkeler arasında seyahati güçlendireceği ifade ediliyor. Böylece varılmak istenen noktaya çok daha kısa bir süre içerisinde yetişmek mümkün olacak. Bundan 20 yıl kadar önce başlayan denemeler muhtelemen başarılı bir şekilde sonuçlanacak. Fakat bu konuda korkmaya gerek yok.

Sizce bu tür süpersonik jetler ile saniyeler içinde seyahat yapmak nasıl bir duygu olur? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version