Etkileyici Sunum Hazırlama Nasıl Yapılır?

Kullanımı kolay sunum hazırlama programları ile kısa sürede harika bir sunum oluşturmaya ne dersiniz? Bu programlara göz atın!

Sunum Hazırlama Programları

Sunum hazırlama programları, çeşitlilik bakımından baş döndürücü olabilir. Ne de olsa bugün piyasada yüzlerce araç yer alıyor. Bunların çoğu bir noktada birbirine benzese de bazıları trendlere uyum sağlama konusunda daha iyidir.

Bilindiği üzere bugün bir yazılım incelenirken en çok dikkat edilen nokta, yazılımın kullanıcı dostu olup olmamasıdır. Bir yazılım eğer kullanıcının kafasını karıştıracak kadar dağınık ve anlaşılmaz bir arayüze sahip ise o yazılımın kullanılma ihtimali oldukça düşüktür çünkü onun gibi daha birçok program var.

Bu programların geliştiricileri, kullanıcıların rakiplerini değil de kendilerini tercih etmeleri için kolaylık vadediyor. Bir programı kullanmak ne kadar kolay ise pazarlaması da bir o kadar kolay olur. Programın arkasındakiler işte tam olarak bunu yapıyor: Kolaylık satıyor.

Söz konusu sunum oluşturma yazılımları olsa da bu bir istisna değil. O kadar iyi bir şekilde geliştirilmiş araçlar mevcut ki sunacağınız verileri bir araya getirmek çocuk oyuncağına dönüşüyor. Bu yazıda hem bu programları sıralayacağız hem de iyi bir sunum oluşturmak için dikkat etmeniz gereken teknikleri sıralayacağız.

Etkileyici Sunum Hazırlama Teknikleri

Bu teknikleri uygulamak için elbette ki öncelikle bir programa ihtiyacınız var. Tabii ki bütün sunum oluşturma yazılımları her kullanıcıya hitap etmiyor. Bu konuda eğer daha önceden hiçbir bilginiz yoksa aşağıdaki programlar sezgisel arayüzü ile size bu konuda yardımcı olacaktrı.

Sunum Hazırlama Programları Listesi

Sunum oluşturmak için kullanabileceğiniz iyi bir program mı arıyorsunuz? Başlangıç için bu programları inceleyebilirsiniz.

Canva

Canva Windows, macOS, iOS ve Android gibi işletim sistemlerinin yanı sıra web sürümüne sahip harika bir araçtır. Eğitimden iş dünyasına kadar birçok alanda ilgi çekici slaytlar oluşturmak için aralarından seçim yapabileceğiniz şablonlardan yararlanabilirsiniz.

Hazır şablonların büyük bir kısmı ücretsizdir ki bu onun rakiplerinden kolaylıkla sıyrılmasını sağlayan birincil özelliğidir. Son işlemi hızlıca geri almak gibi özellikleri ile yapılan yanlışlıkları kolaylıkla düzeltmenize de imkân veriyor.

Slidebean

Slidebean, göz alıcı slaytlar hazırlamanız için geliştirilen en iyi araçlardan biridir. Büyük rakiplerine göre kullanımı daha kolaydır. Web tabanlı bir araç olduğu için onu indirmenize de gerek yoktur. Hazırladığınız sunumları ister PowerPoint dosyası ister PDF dosyası olarak kaydedebilirsiniz.

Benzersiz ve çeşitli şablonları sayesinde size büyük bir kolaylık sağlayabilir. Bunu ödevden proje sunumuna kadar hemen hemen her amaç için kullanabilirsiniz.

Powtoon

Powtoon, video temelli sunumlar için tercih edilmesi gereken bir araçtır. Birkaç slayttan oluşan video dizisi elde etmek için Powtoon’u kullanabilirsiniz. Slaytları istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Bu düzenleme işleminin ardından nasıl bir sonucun sizi beklediğini görmek için videoları oynatabilirsiniz.

Prezi

Prezi, sayısız şablon ile gelen programlardan biridir. Toplantılarda veya ödev sunumlarını kısa sürede tamamlamanızı sağlayacak sezgisel bir arayüzü mevcuttur. Prezi ayrıca iki farklı araçla birlikte gelir. Bunlardan ilki Prezi Design, diğeri Prezi Video’dur. Bu araçları iyi bir şekilde kullanırsanız hayal ettiğinizden bile daha iyisini ortaya çıkarabilirsiniz.

Emaze

Emaze, sunum oluşturmak için bir kullanıcının ihtiyaç duyabileceği tüm araçlara sahiptir. PowerPoint dosyasını içe aktarabilir, grafikler ve daha fazlası ile sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Kullanımı da oldukça kolaydır. Her ne kadar ortaya profesyonel bir sonuç çıkmasını sağlasa da bu aracı kullanmak için profesyonel olmaya gerek yoktur.

Exit mobile version