Sualtı Fotoğraf Milli Takımımız Portekiz’de Dünya Şampiyonu Oldu

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nin Sualtı Fotoğraf Milli Takımı, Portekiz’de 6 kategoride katıldığı mücadelenin birinde Dünya Şampiyonu, diğerinde Dünya Üçüncüsü oldu.

Sualtı Fotoğraf Milli Takımımız 6 farklı kategoride katıldığı turnuvada bir dünya şampiyonluğu bir de dünya üçüncülüğü elde etti. Sualtı sporlarında milli takımlarımız, uluslararası şampiyonluklar ve madalyalara imza atmaya devam ediyor. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)’nin Sualtı Fotoğraf Milli Takımı, Portekiz’de Dünya Şampiyonu ve Dünya Üçüncüsü oldu. Portekiz’in Maderia Adaları’na bağlı Porto Santo Adası’nda 4-9 Ekim tarihleri arasında yapılan 18. CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası’nda ülkemizi TSSF Sualtı Fotoğraf Milli Takımı temsil etti. Şampiyona balık, makro, tema, geniş açı, modelli geniş açı ve kreatif olmak üzere 6 ayrı kategoride yapıldı. Mili takımımız, katıldıkları bütün kategorilerde final gruplarına girerek takım sıralamasında da 21 ülke arasında dünya beşinciliği elde etti.

Sualtı Fotoğraf Milli Takımız Kaptanı Başarıların Artacağını Söyledi

TSSF Sualtı Fotoğraf Milli Takım Kaptanı Asım Dumlu “Portekiz’in Madeira Adalarından Porto Santo adasında yapılan 18. CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası’nda hazırlık ve yarışma döneminde her türlü desteği sağlayan başta TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen olmak üzere tüm TSSF çalışanlarına Milli Takım üyeleri olarak çok teşekkür ederiz. Yaklaşık altı aydır yarışmaya yoğun hazırlanan, yarışma sürecinde olumsuz hava koşullarına rağmen özveri ile mücadele ederek en prestijli dal olan kreatif kategorisinde bir altın, bir de bronz madalya kazanarak büyük başarı elde eden TSSF Sualtı Fotoğraf Milli Takım üyeleri Eser Paşa, Hakan Başar, Tolga Pat ve Ersin Tohumat’ı kutluyorum. Sualtı görüntüleme branşında önümüzdeki yıllarda başarılarımızın katlanarak artacağına inanıyorum.” dedi.


Şampiyonanın en prestijli dalı olan kreatif (yaratıcılık) kategorisinde Eser Paşa ile Tolga Pat; hazırladığı ve çektiği muhteşem sualtı fotoğrafı ile Dünya Şampiyonluğu’nu kazandı. Aynı kategoride Hakan Başar ile Ersin Tohumat ise; tasarlayıp sualtında çektiği fotoğraf ile Dünya Üçüncüsü oldu. Milli Takım fotoğrafçılarına madalyaları düzenlenen törenle verildi.

TSSF Başkanı Gurur Duyuyor

TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen yaptığı açıklamada “İnanılmaz gurur verici bir başarının heyecanını yaşıyoruz. Fotoğraf Milli Takımı’mız gerçekten muhteşem bir başarıya daha imza attı. Dünya Şampiyonluğu ve Dünya Üçüncülüğü başarısını gösteren fotoğrafçılarımızı ve takım kaptanı Asım Dumlu’yu kutluyorum. Sualtı Fotoğraf Milli Takımı’mız son yıllarda üst üste uluslararası başarılara imza atıyor. Kendileriyle sualtı topluluğu üyeleri ve Türkiye olarak gurur duyuyoruz.” dedi.

Yarışmada dereceye giren yarışmacılardan Hakan Başar; “Uzun pozlama ve mavi ışıkla boyama tekniği ile çekmiş olduğum İskorpit balığı fotoğrafıyla; Kreatif kategorisinde Dünya üçüncülüğü elde ettim. Bu tekniği antrenmanlarda dalış eşim (ışık asistanı) Ersin Tohumat ile çok çalışmıştık. Uygun bir canlı bulduğumuzda tekniği uygulamak istiyorduk. Yarışma sırasında fotoğrafı çekebileceğimiz bu iskorpite denk geldik ve ürkütüp kaçırmadan istediğimiz kareyi elde ettik. Bu fotoğrafın yanı sıra katıldığım 4 kategoride de fotoğraflarımın finale kalması bizleri çok sevindirdi. Çünkü bu durum ülke puanı açısından Milli takımımızın sıralamadaki yeri açısından çok önemliydi.” dedi.

2019 Yılında Dünya Üçüncüsü Olmuştuk

Ayrıca, Türk Milli Takımı, 2019 yılında İspanya’nın Tenerife şehrinde düzenlenen 17. CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası’nda; Taner Atılgan ve Çağlar Atılgan ile Tema Kategorisi Dünya Şampiyonluğu’nu kazanmıştı. Ayrıca fotoğrafçı olarak Taner Atılgan, Hakan Başar, dalış eşi olarak Çağlar Atılgan, Ersin Tohumat ve Takım Kaptanı Asım Dumlu’dan oluşan Milli Takımımız; takım sıralamasında Dünya Üçüncüsü olmuştu.

Exit mobile version