Stranger Things Benzeri Diziler

Stranger Things benzeri diziler arayışında mısınız? Bu arayışınıza son verecek bir liste ile karşınızdayız. İşte en iyi alternatifler!

Stranger Things Benzeri Diziler

Stranger Things benzeri diziler arıyorsanız muhtemelen dördüncü sezonu bitirmişsinizdir. Dizi henüz tam olarak bitmedi, dizi 5. sezon onayını aldı ama dördüncü sezondan sonra uzun bir süre beklemeniz gerekiyor.

Bu süre zarfında Stranger Things gibi diziler arayışına girmeniz çok normaldir. Hangi türde dizi ya da film izlerseniz izleyin, o yapım eğer çok hoşunuza giderse ona benzer diğer yapımlara da göz atmak istersiniz.

Bu yapımlar elbette ki izlemekten çok keyif aldığınız o ilk dizi ya da filmin yerini almayacaktır ama o seyir deneyimin bir benzerini daha yaşamanız konusunda size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Stranger Things’e alternatif dizileri sıraladığımız liste, özellikle yeni sezonu bitirdikten sonra boşluğa düştüyseniz içindeki çeşitli yapımlarla sizi oldukça mutlu edecektir.

Stranger Things Benzeri Diziler Listesi

Stranger Things tarzı diziler arayanların mutlaka göz atması gereken diziler arasında bunlar yer alıyor. Peki, bu diziler konu olarak ne işliyor ve Stranger Things ile aralarında ne gibi bir ilişki var? Gelin, öğrenelim.

I Am Not Okay With This

Stranger Things’te en sevdiğiniz karakter Eleven ve onun gücünü de seviyorsanız bu dizi de hoşunuza gidecektir. I Am Not Okay With This’te de Dizide Sydney adlı bir genç var ve bu gencin telekinetik güçleri bulunuyor. Bir yerlerden tanıdık geldi mi?

Karakterin ana amacı Eleven’ın amacından farklı olabilir fakat her ikisinin de yolunda gitmeyen şeyleri düzeltmek gibi ortak bir noktası var.

Fear Street: 1994, Fear Street: 1978 ve Fear Street: 1666

Filmin ismi sizi yanıltmasın. Bu film yakın bir tarihte çekildi. Üç bölüme ayrılıyor. R. L. Stine’in kitabına dayanan Fear Street üçlemesi, iyi çekilmiş nostaljik filmlerin izleyicide her zaman olumlu bir karşılık bulacağının en büyük göstergelerinden biridir.

Üçlemede tıpkı Stranger Things gibi karanlık bir atmosfer vardır. Olaylar da benzerlik gösteriyor. Birinci kısımda 1994 yılında bir grup gencin yaşadığı kasabadaki tuhaf olaylar işleniyor.

Black Spot

Gerilim türünde başarılı bir eser çıkarmak o kadar kolay bir iş değildir. Her şeyden önce izleyicinin nabzını her zaman yüksek tutmak gerekir. Black Spot da bunu başarabilen nadir yapımlardan biri olarak gerilim dizileri arasında öne çıkıyor.

Black Spot’ta bir dedektif ve savcı, sessiz ve ürkütücü bir ormanın yakınlarında kalan kasabada işlenen birçok cinayetin peşinden gidiyor.

Dark

Daha önce kontrol etmişseniz hatırlayacaksınızdır: Stranger Things dizisine Dark benzeri diziler listesinde yer vermiştik.

Dark adlı dizi, akıllara durgunluk veren bir Alman dizisidir. İlk olarak 2017’de izleyicisi ile buluşmak üzere sahaya çıktığında Stranger Things ile çok kez karşılaştırıldı çünkü her iki dizi de bir çocuğun kaybolması ile başladı ama Dark yönünü zamanla zaman yolculuğu konusuna çevirirken Stranger Things, merkezine canavarları yerleştiren bir dizi oldu.

Dark, küçük bir kasabada birbirine tuhaf bir şekilde bağlı olan dört aile üzerinden hareketle ilerliyor. Daha çok beyin yakan dizi ve filmlerle ilgileniyorsanız Dark’a mutlaka göz atmalısınız.

The Umbrella Academy

Dr. Martin Brenner ve Eleven ilişkisi üzerinden ilerlenecek olduğunda ulaşılabilecek dizilerden biri olan The Umbrealla Academy, hepsi doğduktan kısa bir süre sonra bir iş insanı tarafından evlat edilip oluşturulan süper güçlü bir aileyi merkezine alıyor.

Dizide zaman yolculuğu, alternatif evrenler, paradosklar ve çok daha fazlası ele alınıyor. Dizinin en iyi yanı ise bütün bunları işlerken mizahi dil kullanmaktan uzak kalmamasıdır.

Exit mobile version