Stil İkonu Akıllı Saatler

Frederique Constant, Diesel, Michael Kors gibi ikon markaların birbirinden tarz akıllı saatlerin dansına hazır mısınız? İşte o stilize modeller…

Frederique Constant FCO-FC282AN5B4

Süper-pahalı saat markalarından Frederique Constant’ın ‘akıllı’ hamlesi, şık bir gövde tasarımı ile bir arada. Hibrit akıllı saat, inanması güç bir şarj dayanıklılığı ile birlikte etkinlik, uyku takibi, aktif olunmadığında uyarı alma, alarm, dinamik koçluk, çağrı ve mesaj bildirimleri gibi özellikleri ile dikkat çekiyor. Frederique Constant uygulaması ile birlikte zarif ve teknoloji dolu bir akıllı saat kullanımı sağlıyor.

Diesel Connected

Diesel Connected akıllı saat; Wear OS by Google, Android 4.4+ (Go sürümü hariç) veya iOS 9.3+ işletim sistemi olan telefonlarla çalışıyor. Bluetooth(R) özellikli ve 4.1 Düşük Enerji gelişmiş veri transferini destekliyor. Akıllı saat ile Aktivite Takibi yapabilirsiniz. Metin, E-posta, sosyal medya, uygulama uyarıları, birden çok saat dilimi, çalar saat, takvim Uyarılarınızı bildirim olarak alabilirsiniz. Nabız takibi, GPS kullanımı, Google Pay ile ödeme yapabilir, kadranınızı kişiselleştirip, müziğinizi kontrol edebilirsiniz.

GPS özelliği, Google Fit ile çalışarak telefonunuzu yanınızda taşımak zorunda kalmadan yürüyüş ve koşunuzu izliyor. Diesel akıllı saatler, otomatik olarak lokasyonunuzu haritalandırıyor ve antrenmanlarınızda kat ettiğiniz mesafeleri hesaplıyor. Swimproof Dokunmatik Ekran Özelliği ile sizlerin seçebileceği 3. parti yüzme uygulamaları ile kat ettiğiniz turları ve yüzme antrenmanlarınızın takiplerini tutabilen akıllı saatte ayrıca hızlı şarj özelliği de mevcut.

Guess Connect

Şık bir tüketici elektroniği ürünü, hem de bir saat formunda. Sadece Apple Watch ya da Samsung Gear serisine aşina olanlar için ilginç olabilir ama gerçek. Amerikan moda markası Guess’in akıllı saati ‘Connect’, arama yanıtlama, sesli komutla mesaj gönderme gibi fonksiyonel özelliklere sahip. Ayrıca ekranında sosyal medya bildirimlerini görebilmenizi de sağlıyor. Bildirim geldiğinde Guess Connect titreyip ışığıyla sizi uyarıyor.

Ve işte o özellik; kullandığınız akıllı telefonun kamerasını da kontrol edebiliyor. 5 güne kadar şarj dayanıklılığı ve sadece 2 saatte şarj olabilme, geniş kayış yelpazesi, iOS/Android uyumluluğu diğer anahtar detayları arasında. Gerçek bir teknoloji aygıtı/moda ikonu füzyonu adeta. Fiyatı da aşırı pahalı değil. Tamamıyla etkileyici.

Emporio Armani Connected

Günümüzün giyilebilir teknolojisi ile buluşan Emporio Armani Hybrid Akıllı Saatler, Android OS 5.0+ ve iPhone 5/iOS 9.0+ akıllı telefonları ile uyumlu. Mobil cihazlarınızdan wireless teknolojisi ile eşleştirme yapabilirsiniz. Saatiniz her zaman bulunduğunuz ortama göre doğru zamanı gösterir, siz seyahat ettikçe saatiniz otomatik olarak saat dilimini algılayıp saat ve dakika ayarlarını gerçekleştirir.

Emporio Armani Connected hybrid akıllı saat aynı zamanda uyku ve aktiviteyi otomatik olarak izler, bildirimlerinizi ve akıllı telefonunuza bağlanarak müziğinizi başlatabilir veya durdurabilirsiniz. Hibrit Akıllı Saatler şarj gerektirmez, Pil ömrü 6 aya kadardır ve kullanıma göre değişiklik gösterebilir.

Bvlgari Diagono Magn@sium

Lüks moda markası Bvlgari’nin Diagono Magn@sium’a dair söylenebilecek pek az şey var; başlı başına bir eser. Seramiğin yanı sıra uçak motorlarında kullanılan malzemelerle üretilen gövdesinin sergilediği güç imgesi inanılmaz. NFC desteği var ve güvenlik özellikleri ile iddialı. Asimetrik enkripsiyon teknolojine sahip modelin hack’lenmesinin de imkansız olduğu iddia ediliyor.

Belirtilene göre akıllı saatte yer alan bilgiler, İsviçre’deki gizli bir sunucuda saklanacak ve bu sunucu da bir dağın altında yer alıyor. Otomobil kapısını dahi açabilen, akıllı ödeme özellikleri ile öne çıkan Bvlgari Diagono Magn@sium, tam bir stil ikonu.

Fossil Q Founder

Paslanmaz çelik gövdesi, sadelik ve minimalizm kokan tasarımı ile gerçek bir sanat. ABD’nin önde gelen saat üreticilerinden Fossil’inakıllı saatinde klasik – premium çizginin teknolojiyle karışımı söz konusu. Bir harman özetle. Android ve iOS uyumlu akıllı saat, modern Bluetooth 4.1 kablosuz bağlantı desteği sayesinde daha düşük enerji tüketen bir bağlantı sağlıyor. Temel özellikleri arasında aktivite ölçümü ve sosyal bildirimler öne çıkıyor.

Kaç kalori yaktınız, kaç adım attınız gibi sorular için yüksek doğrulukta veriler sunan bir ölçüm aygıtı Q Founder. Facebook bildirimlerinin yanısıra özel toplantıların ya da randevuların hatırlatmaları gibi özellikleriyle de iyi bir asistan. IP67 su geçirmezlik sertifikasına sahipolan model, 1 metreye kadar su basıncına dayanıklı. Şarj dayanıklılığı ise maalesef sadece 24 saat (ortalama kullanımda).

TAG Heuer Connected

Dünyanın en önemli saat markalarından Tag Heuer’in tüketici elektroniği hamlesi Connected adıyla geliyor. Android ve iOS desteğine sahip akıllı saat stil sahibi görünümüyle dikkat çekiyor. Kalın gövdesi, sportif kayış alternatifleri ve pratik kullanımı da diğer öne çıkan detayları arasında. 46mm’lik gövde yarıçapıyla tüm zamanların en büyük akıllı saatlerinden biri aynı zamanda. 3 boyutlu hissiyatı sunan gövde çevresindeki ve saat içindeki numaralar da yine hoş detaylar arasında.

360×360 çözünürlüklü 1,5 inçlik ekranı safir kristal yapıda, çizilmiyor.  1.6 GHz hızındaki işlemcisi, 410 mAh pil kapasitesi ile 25 saate varan şarj dayanıklılığı, 1 GB RAM, 4 GB dahili depolama kapasitesi, Bluetooth 4.1 ve USB kablosuyla şarj öne çıkan özellikleri konumunda. İlk bakışta normal bir saati anımsatan modelin arka planında ünlü çip üreticisi Intel var. Akıllı telefon entegrasyonu ile bildirimleri akıllı saatinizde görebiliyor, rüzgar ve denizin durumuna dair bilgileri görebiliyorsunuz. IP67 sertifikası sayesinde su geçirmez özelliğine sahip olan modelin titanyum gövdesi parmakizi tutmuyor.

Michael Kors Access

Biri erkek, diğeri kadın iki modelle gelen Michael Kors Access, ünlü moda markasının stilize modellerinden biri. Üstelik teknoloji ve tasarımın birlikte ele alındığı örnek alternatifler arasında olduğuna da şüphe yok. Markanın akıllı saat modeli altın ve siyah renklerle gelirken özellikle kadınlar için geliştirilen altın rengindeki iddia baş döndürücü.

Mini taşlarla bezeli ve çarpıcı, güven veren kordonunun yanı sıra gövde tasarımıyla da adından söz ettiriyor. Erkek modeli ise sportif öğelerle dolu. Kayışı ve saatin genel olarak yapısal özellikleriyle enerjik bir duruş sergilediği görülüyor.

Teknik özellikler ve fiyatı ise aslında son derece mütevazi. 2016 sonunda satışlarına başlanacağı belirtilen serinin fiyatı ABD için 395 dolar şeklinde. Android Wear önyüklü halde geliyor. Hava durumu, aktivite takibi gibi akıllı özellikler sunuyor.

Tissot Smart Touch

Bu köklü ve güçlü moda markasını teknoloji ile birlikte ele alma fırsatını yakalamak harikulade. Bu yıl tanıtımı gerçekleştirilen Tissot Smart Touch, solar enerjiyle çalışıyor; yani pil şarjına gerek duymuyor. Bu özelliği ile sizi bir nebzede olsa şarj aparatı derdinden kurtaran modelin bunun dışındaki detayları klasik akıllı saat formunda. Tasarımı ise güç ve iddia dolu…

Tissot Smart Touch, görür görmez fark yaratır türden bir model. Klasik ve pahalı algısını uçlarda yaşatmasının temel kaynağı elbette prestijli markasının genlerindeki tasarım çizgileri. Yuvarlak hatlarla gelen modelin, kordon-gövde kesişimindeki geometrinin çarpıcı olduğuna şüphe yok. Merak edenler için markanın son derece başarılı bulduğumuz bir de resmi uygulamasının bulunduğunu belirtelim.

Skagen Connected

Danimarkalı üreticinin sade ve zarif akıllı saati Google iş birliği ile geliştirildi. Wear OS by Google tarafından güçlendirilmiş akıllı saatler en sevdiğiniz uygulamalar ile bağlanıyor. Apple ve Android telefonlar ile uyumlu. Google Fit ile yapılan fitness takibinizle, kalori yakışınızı, adımlarınızı ve kat ettiğiniz mesafeleri görüntüleyebilirsiniz. Çağrılarınız ve alarmlarınız ile ilgili bildirimler alabilirsiniz.

Akıllı saatlerinizin saat yüzlerini dilediğiniz renge ve tarza göre şekillendirip, kolayca çıkabilen kayışları sayesinde aktivitenize uygun kayışınızı seçebilirsiniz. Wear OS by Google sadece Android 4.4+(Go versiyonu dahil) veya iOS 9.3+ versiyonlarında çalıştığını belirtelim. Şıklığıyla övgülerin tümüne mazhar.
Favorilerimizden.

Connected. Şıklık.

Akıllı saat endüstrisinde hareketliliğin Apple Watch ile başladığı bir gerçek. Teknoloji giyilebilir teknoloji atılımı ve hızlı şirketinin başarısı, genel itibarıyla ‘saat’ üretici birçok marka açısından inovasyonun kapılarının aralanmasına neden teşkil etti. Çok sayıda moda markası için nispeten klasik saatlerin teknoloji ile şekillenmesi gerektiği yönündeki stratejiler uygulanmaya başlandı. Ancak şu bir gerçek, endüstri içerisinde akıllı saat yatırımlarını ‘aralıksız’ şekilde devam ettiren moda ikonu üretici sayısı çok az. Guess, Michael Kors, Fossil gibi markaları bu kapsamın dışında tutuyor ve sıklıkla güncelledikleri şık ve fonksiyonel modelleri için tebrik ediyoruz.


 

Exit mobile version