Steam Yapay Zeka Kararını Açıkladı

Steam yapay zeka ile oluşturulan görüntülerin kullanıldığı oyunlarla ilgili tavrını açıkladı. Peki, AI içerikli oyunlar kaldırılacak mı?

Steam Yapay Zeka Kararını Açıkladı

Steam yapay zeka ile oluşturulan görüntülerin kullanıldığı video oyunları ile ilgili tavrını ortaya koydu. Bu tavır, dünyanın en büyük dijital oyun mağazalarından biri olan Steam’de video oyunu yayımlatmak isteyen yayıncıları yakından ilgilendiriyor.

AI görüntüleri kullanarak oyun yapan geliştiriciler özellikle son zamanlarda epey arttı. Telif hakkı konusunun biraz tartışmalı olmasından ötürü Steam gibi platformların bu konudaki tepkisi uzun bir zamandan beri merak ediliyordu. Son yapılan açıklama ile platformun bu konudaki görüşü de belli oldu.

Bu haftanın başlarında Valve’ın (Steam’in geliştiricisi) AI tarafından oluşturulan sanat eserleri ve diğer içeriklerle oyun yayımlanmasına sıcak bakmadığını gösteren haberler yayılmaya başladı. Oyuncular arasında söylentiler hızla yayılmaya başlamışken Valve tarafından nihayet konu ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Steam’in Yapay Zeka Kararı Ne Oldu?

Valve, IGN’e yaptığı açıklamada yapay zekanın oyun geliştirme sürecinde nasıl kullanılabileceğin ve Steam’de yayımlanması için gönderilen video oyunlarını inceleme sürecine nasıl dahil edileceğinin hâlâ tartışıldığını kabul etti.

Şirket, önceliğinin her zamanki gibi gönderilen oyunların mümkün olduğunca çoğunu yayımlamaya çalışmak olduğunu belirtse de AI modellerini eğitmek için kullanılan veriler ile ilgili bazı yasal belirsizlikler olduğunu ifade etti. Oyunları göndermek için gerekli haklara sahip olduğundan emin olmanın geliştiricinin sorumluluğunda olduğunu da sözlerine ekledi.

Valve, “Bunun sürekli gelişen bir teknoloji olduğunu biliyoruz ve amacımız Steam’de kullanılmasını engellemek değil” dedi.

Exit mobile version