Steam Windows 7 ve 8/8.1 Desteğini Keseceği Tarihi Paylaştı

Steam Windows 7 desteği kesileceğini duyurdu ve bunun ne zaman gerçekleşeceği bilgisini de oyuncu topluluğu ile paylaştı.

Steam Windows 7 Desteği

Steam Windows 7 desteği ile ilgili uyarıda bulundu. Windows 7 sürümünün yanı sıra 8 ve 8.1 sürümlerine de desteğin kesileceğini duyuran dijital oyun mağazası Steam, eski Windows sürümlerini desteklemeyi bırakan hizmetlerin arasına katılıyor.

Microsoft, 2020 yılının başında Windows 7 için verdiği desteği sona erdirirken 2023 yılının başında da Windows 8.1’i desteklemeyi bıraktı. Birçok hizmet de bununla birlikte daha yeni sürümlere ağırlık vermeye başladı. Steam de bunlardan biri oluyor.

Steam Windows 7 Desteği Ne Zaman Sona Erecek?

Steam’in açıklamasına göre 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Windows 7, 8 ve 8.1 sürümü artık desteklenmeyecek. Bu açıklamaya göre Windows 10 altı sürümü kullanmaya devam eden oyuncuların Windows 10 ve daha üstü bir işletim sistemine yükseltmesine ihtiyacı olacak.

Bu durumun çoğu Steam kullanıcısını etkilemesi beklenmiyor. Birçok kullanıcı artık Windows 10 kullanıyor. Bilgisayarda oyun oynamak söz konusu olduğunda çoğu oyuncunun Windows 10’dan önceki bir sürümü seçmesi mümkün olmuyor. Yeni nesil oyunlar, işletim sisteminin eski sürümlerini desteklemediği için oyuncuların işletim sistemini yeni sürüme yükseltmesinden başka çaresi kalmıyor.

Bu oyuncuların arasında hiç Windows 10’dan önceki bir Windows sürümü kullanan oyuncu da yok değil. Bu, önemli sayıda oyuncunun oyun oynamaya devam edebilmek için işletim sistemini yükseltmek zorunda kalabileceği anlamına geliyor.

Peki, siz bu açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Exit mobile version