Steam ve Epic Games Bir Ülkede Yasaklandı!

Steam ve Epic Games, bir ülkede içerik denetleme yasasının gerekliliklerini karşılamaması sebebiyle yasaklandı ve artık kullanılamıyor.

Steam ve Epic Games Bir Ülkede Yasaklandı!

Steam ve Epic Games, bir ülkenin yasalarının getirdiği gereksinimleri karşılamadığından o ülkede yasaklandı. Bu dijital oyun platformlarının yanı sra PayPal ve Yahoo da dahil olmak üzere çok sayıda çevrim içi hizmete erişim engeli getirildi.

Erişim engelinin ardından o ülkede yaşamakta olan oyuncular belirli oyunları da oynayamaz hâle geldi. Bu oyunlar arasında Counter Strike gibi dünya çapında oldukça popüler oyunlar bulunuyor.

Steam ve Epic Games Hangi Ülkelerde Yasaklandı?

Steam gibi dijital yayın platformları, Endonezya’da yasaklandı. Şirketlerin çevrim içi olarak kullanıcılara sunduğu hizmetlere ülkenin içerik denetleme yasasının getirdiği yükümlülükleri uygulamadığı gerekçesi ile erişim engeli getirildi.

Daniel Ahmad’ın konu ile ilgili tweetine göre göre Endonezya hükûmetinin yaptırımının ardından erişilemez hâle gelen hizmetler ve oyunlar arasında şunlar bulunuyor:

Apple, Microsoft, Google, Amazon’un sunduğu hizmetler ve TikTok, Twitter, Netflix ve Spotify gibi platformlar yeni karardan etkilenmedi. The Verge’e göre adı geçen şirketlerin tamamı geçen hafta yasanın gerektirdiği gibi lisans başvurusunda bulundu. Bu nedenle ismi geçen bütün şirketler ve onların çevrim içi olarak sunduğu tüm hizmetlere ülkede hâlâ erişilebiliyor.

Erişim engeli getirilen hizmetlerin lisans başvurusu yapması hâlinde yasağın kaldırılacağı da belirtildi. Yine de şu ana kadar tüm şirketlerden başvuruda bulunacaklarına dair bir açıklama gelmedi. Bu da erişim yasağının kalkıp kalkmayacağı ile ilgili soru işaretlerinin var olmaya devam etmesine neden olacak.

Exit mobile version