Steam Platformunun En Çok Satan Oyunu Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 oyununun PC versiyonu, Steam'in en çok satanları arasında zirveye yükseldi. Oyunun incelemeleri de olumlu görünüyor. İşte detaylar...

Cyberpunk 2077 ilk satış yılını tamamlamasına sadece birkaç hafta kala Steam oyun platformunda zirveye yükseldi. CD Projekt Red’in oyunu şu anda en çok satan oyun oldu. Ayrıca oyunla ilgili incelemeler de olumlu olarak ortaya çıktı.

Steam’in en çok satan 10 oyununun ilk yarısında yer alan CD Projekt’in kuşatılmış oyunu; mevcut yarı fiyatına satışıyla yeni bir ilgi buldu. Neredeyse 12 ay boyunca gülünç bir şekilde muhafaza edilen oyun; inanılmaz derecede iyimser fiyatı olan 60 dolar yerine 30 dolara kadar düştü. Bu nedenle insanlar onu almak için adeta sıraya girdi. Çünkü bu noktada oyun kelimenin tam anlamıyla binlerce hata düzeltmesi, yama, önceki yamaları düzeltmek için yamalar aldı. Oyun en azından PC’de işleyen, muazzam bir RPG.

Cyberpunk 2077 Oyununun Hacklenmesi Oyuna Büyük Bir Yara Verdi

Konsolda, bu ayrı bir mesele. CD Projekt’in hacklendiği, kaynak kodlarının çalındığı ve çevrimiçi açık artırmaya çıkarıldığı bir yılda; bu hack’in ciddiyetini E3’ün gürültüsü altına gömmeye çalıştılar. Aynı zamanda oyun Sony tarafından altı ay boyunca satıştan kaldırıldı. Geliştiricilerinin maruz kaldıkları sıkıntı çok görünür hale geldi. Oyunun PS5 ve XBox Series S için vaat edilen “yeni nesil” sürümleri söz verildiğinde ortaya çıksaydı; bu belki de daha iyi karşılanabilirdi. Tabii ki yapmadılar. Ve hala yok.

VCG’nin haberine göre; CDP başkanı Adam Kiciński’nin bugün gösterilen ilgiden ötürü başı dönüyor. Polonya gazetesi Rzeczpospolita’ya “Uzun vadede Cyberpunk 2077’nin çok iyi bir oyun olarak algılanacağına ve diğer oyunlarımız gibi yıllarca satacağına inanıyoruz” dedi.

Pawel Sasko: Olumlu Dönüşler Alıyoruz

Bu arada, Cyberpunk’ın görev direktörü Paweł Sasko, oyunun Steam’de fena olmayan eleştiriler aldığını görünce çocuksu bir sevinçle Twitter’a koştu. Aslında, mevcut satışla desteklenen oyun, “Çok Olumlu” bir dönüş alıyor.

Bu incelemelerin son birkaç gün içinde geldiğini kaydeden Sasko, “Benim için ne anlama geldiğini tahmin bile edemezsiniz.” dedi. Daha sonra, “Hem Cyberpunk 2077 hem de The Witcher 3, Steam’in en çok satanlar listesinde yer alırken; son günlerde 15 binin üzerinde çok olumlu eleştiri aldı. Çok teşekkür ederim!” diyerek sözlerini noktaladı.

Forbes, oyunu daha önce Steam’in listesinin en üstünde gösterdi. Ancak yazarken, Farming Simulator 22 tarafından destekleniyordu.

Exit mobile version