Steam Oyun İade Etme Nasıl Yapılır?

Steam oyun iade etme işlemi için hangi adımlar uygulanmalıdır? İşte dijital oyun mağazasında iade talebi oluşturabilmenizi sağlayan adımlar!

Steam oyun iade etme işleminin nasıl uygulanacağını merak ediyor olabilirsiniz. Popüler dijital oyun mağazasında satın aldığınız oyunları çok kolay bir şekilde iade edebilirsiniz. İade işlemlerini başlatmak için aşağıda yer alan adımları uygulamanız gerekmektedir.

Valve, 2003 yılının eylül ayında Steam adlı dijital oyun mağazasını kullanıma sundu. Kullanıma sunulduktan kısa süre sonra popüler hale gelen Steam’de çok fazla sayıda oyunun yanı sıra çeşitli indirilebilir içerikler ve programlar da yer almaktadır.

Dijital oyun mağazasını uzun bir süredir kullanıyorsanız, bu zamana kadar birçok oyun satın almışsınızdır. Satın aldığınız bazı oyunlardan memnun kalmamış olabilirsiniz. Bu durumda oyunu iade etmek isteyebilirsiniz. Peki, bu işlem nasıl gerçekleştirilir?

Steam Oyun İade Etme-1

Steam Oyun İade Etme Adımları Neler?

Popüler dijital oyun mağazası üzerinden satın aldığınız bir video oyununu iade edebilmeniz mümkündür. Bunun için söz konusu hizmet üzerinden bir iade talebinde bulunmak zorundasınız. İade talebinde bulunabilmek için iki adet kriter yer almaktadır.

Video oyunu satın alındıktan sonra iki hafta geçmemesi ve toplam oynama süresinin ise 2 saatten az olması gerekmektedir. Yani satın aldığınız ve iki saatten fazla oynadığınız bir oyunu iki hafta sonra iade edemezsiniz.

İade etme işlemlerini başlatabilmek için bilgisayarınızda bulunan Steam istemcisini açın. Eğer oturumunuz açık değil ise e-psota ve parolanızı yazarak hesabınıza giriş yapın. Üst kısımdaki Yardım menüsüne tıklayın.

Steam Destek kategorisine girin. Ardından “Satın Alımlar” butonuna basın. İade etmek istediğiniz oyunu bulun ve üzerine tıklayın. Açılan sayfada “Bir iade talebinde bulunmak istiyorum” seçeneğine basın. İade yöntemini belirleyin. Bu kapsamda Steam cüzdanı ya da banka kartından bir tanesini seçin.

İade yöntemini seçtikten sonra iade nedenini belirlemeniz gerekmektedir. Açılan pencereden bir tane nedene tıkladıktan sonra “Talebi gönder” butonuna basın. Söz konusu butona tıkladığınız takdirde talep oluşturulacaktır.

Bu yazıda dijital oyun mağazası üzerinden satın alınan bir oyunun nasıl iade edileceğini açıkladık. Yukarıdaki adımları uygulayarak iade işlemini yapabilirsiniz. Ayrıca Steam hesap değeri öğrenme isimli yazımıza bakabilirsiniz.

Exit mobile version