Steam, NFT ve Kripto Para Birimi Olan Tüm Oyunları Yasaklıyor

Valve, Steam'de kripto ve NFT'leri yasakladı. Epic bunu çalıştırmaya çalışacak. Valve'ın mantığı, NFT'leri gerçek parayla değiştirme potansiyeline dayanıyor gibi görünüyor.

Valve‘in “Steam’de Yayınlamamanız Gerekenler” listesine eklenen bir kurala göre; blok zinciri teknolojisi kullanan veya kullanıcıların NFT veya kripto para alışverişi yapmasına izin veren oyunlara Steam platformunda izin verilmeyecek. Değişikliğe, NFT tabanlı bir oyun üzerinde çalışan bir geliştirici olan SpacePirate dikkat çekti. Değişikliğin, şirketin gerçek dünya değeri olabilecek oyun öğelerine izin vermemesi nedeniyle olduğunu söyledi. Ancak Steam, bu hareketle tartışmalardan da kaçınıyor gibi duruyor.

Steam NFT ve Kripto Para Birimi Olan Oyunları Kaldırıyor, Epic Devam Ettiriyor

Steam, en iyi bilinen PC oyun mağazalarından biridir. Ancak tek mağaza değildir. Epic’in CEO’su Tim Sweeney, şirketin NFT’lere dokunmakla ilgilenmediğini söylese de; bu politika mağazasındaki oyunlar için geçerli görünmüyor. Epic, The Verge’e NFT ve kripto para birimlerini kullanan oyunlar fikrine “açık” olduğunu söyledi.

Steam’in Kural Sayfasında Yer Almıyor!

Ağustos ayının sonundan itibaren Steam’in kural sayfasının bir Wayback Machine yakalamasına bakıldığında; yalnızca 12 kural var ve kripto para birimleri veya NFT’lerden söz edilmiyor. Yeni kural diğer belgelerde de yok. Şu anda Steamworks Dağıtım Programına Katılma sayfasında görünmüyor.

Steam, özellikle cinsel içerikli oyunlar söz konusu olduğunda, tartışmalı moderasyon kararları verme geçmişine sahiptir. Ancak bu durumda, insanlar NFT oyunlarına saygı göstermek için F’ye basıyor gibi görünmüyor. Yanıtların ve SpacePirate’in tweet’lerine yapılan alıntıların çoğu; Valve’ı bu hamle için övüyor.

Valve, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Steam’in platformunda NFT’lere sahip olmaktan neden kaçınmak istediği belki de anlaşılabilir. SpacePirate tarafından gerçek dünya değerine sahip olabilecekleri gerekçesinin yanı sıra; NFT ve kripto tabanlı oyunlarda en iyi itibarlara sahipler. Bir geliştiricinin, bir dövüş oyununa dahil edilecekleri vaadiyle NFT’leri sattığı; ancak görünüşe göre parayı alıp kaçtığı rezil Evolved Apes destanı var. NFT’leri kullanan bazı potansiyel olarak ilginç oyun konseptleri var. Ancak izin verilse bile bunlardan kaçının. Steam için uygun olacağını söylemek zor.

En Büyük Soru İşareti Apple!

Steam ve Epic’in farklı yaklaşımları, içeriği yöneten herhangi bir platformun veya mağazanın, uygulamaların veya oyunların NFT satmasına izin vermek isteyip istemediği konusunda bir karar vermesi gerekeceğinin altını çiziyor. Şu anda en büyük soru işaretlerinden biri Apple gibi duruyor. Bunun nasıl olacağı OpenSea ve Coinbase gibi uygulamaları, kullanıcıların dijital jetonları satın almasına izin vermeye karar vermeleri durumunda yönetir.

Epic’ten, mağazasında blok zincir tabanlı oyunlara açık olduğu bilgisi ile güncellendi.

Exit mobile version