Steam Nedir? Nasıl Kullanılır?

Steam nedir ve nasıl kullanılır? Bilmeyenler için adım adım anlattık! İşte Steam'in tüm detayları!

Steam nedir ve nasıl kullanılır? Oyunlarla iç içeyseniz muhtemelen cevabını biliyorsunuzdur. Ancak bilmeyenler ve oyun dünyasına adım atmak isteyenler için Steam’in nasıl kullanılacağını detaylıca anlatacağız. Çok oyunculu dijital dağıtım ve iletişim platformu olan Steam’de, dijital olarak oyunları inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. Burada çoklu ortam oluşturabilir, çevrimiçi olarak arkadaşlarınız ile birlikte oyununuzu oynayabilirsiniz.

Ücretsiz bir şekilde üye olabileceğiniz Steam, aynı zamanda masaüstü uygulama desteği de sunuyor. Böylece kullanımı da rahat oluyor. Hızlı erişim ve vitrin bildirim özellikleri sayesinde oyuncular arasında kesintisiz iletişim sağlanıyor. Birçok oyun ve eklenti paketinin satışı da yine Steam üzerinden yapılıyor. PC oyunlarının müdavimleri geçmişte korsan yazılımlara daha yakındı. Yalnızca mağazalarda kutuda satılan oyunların, usulüne uygun şekilde satın alınıp yaygınlaşması epey zaman aldı. İşte bu platform, tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırarak dijital ortamda oyun satışı sunan ilk oyun platformu oldu.

Steam Nasıl İndirilir?

Öncelikle, Steam’i indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. Eklentiyi indirmek tamamen ücretsizdir. Ayrıca oyun mağazasına bu eklenti üzerinden kolayca erişebilirsiniz. Bunun yanı sıra, üyelik açtığınız zaman arkadaşlarınızı da ekleyerek birlikte oyunlar oynama şansınız mevcut. Kısacası, bu eklentiyi bilgisayarınıza indirmek pek çok kolaylık sağlıyor.

Steam Üyelik Koşulları

Steam üyeliği tamamen ücretsizdir. Platforma hiçbir para ödemeden üye olmanız mümkün. Ancak üyelik için 13 yaşından büyük olmanız gerekiyor. Bir de aktif bir e-posta adresinizin olması gerekiyor. Bu bağlantıdan gerekli yerlere e-posta adresinizi yazıp 13 yaşından büyük olduğunuzu onayladıktan sonra size bir mail geliyor. Bu gelen mail ile e-posta adresinizi onaylamanız gerekiyor. Bunun ardından üyeliğinizi ücretsiz olarak aktif edip kullanıcı adı, şifre gibi bilgilerinizi belirleyebilirsiniz.

İstediğiniz oyuna hızlı bir şekilde erişim imkanı sağlayan Steam, aynı zamanda özel günler için kullanıcılarına indirim olanakları da sunuyor. Ayrıca uygulamayı iOS ve Android işletim sistemlerinde bulup indirebilirsiniz.

Steam Nedir? Nasıl Kullanılır?

Steam bahsettiğimiz gibi kısaca bir oyun indirme ve oynama platformu. Burada pek çok oyunu hem satın alarak oynayabilirsiniz hem de ücretsiz oyunlara erişebilirsiniz. Steam’i bilgisayarınıza kurup indirdikten sonra tek yapmanız gereken oynamak istediğiniz oyunu bulmak oluyor. Ücretsiz oyun seçenekleri de sunan platformda, yüzlerce oyunu satın alma imkanınız da var.

Steam Mağaza

Uygulamayı indirdikten sonra birkaç sekme ile karşılaşacaksınız. Mağaza sekmesinde Steam üzerindeki tüm oyunları bulup indirebilirsiniz. Aynı zamanda burada platform size seveceğiniz oyunları keşfetmek için de birkaç araç sunuyor.

Steam nedir, mağaza nasıl kullanılır?
Steam nedir, mağaza nasıl kullanılır?

Steam Kütüphane

Kütüphane, indirdiğiniz tüm oyunları bulabileceğiniz bir ortam. Ayrıca burada kendi koleksiyonlarınızı da oluşturabilirsiniz. Dinamik koleksiyon seçeneği ile Steam’in algoritmaları ve filtreleri ile otomatik koleksiyonlar oluşturmayı da seçme imkanınız mevcut. Ancak oyunları türlerine veya sevip sevmediğinize göre kendiniz de koleksiyonlara ayırabilirsiniz.

Steam koleksiyon oluşturma

Steam Topluluk

Topluluk sekmesinde diğer oyuncularla iletişime geçerek oyunlar hakkında tartışmalara katılabilirsiniz. Böylece yeni bilgiler öğrenerek yeni oyunlar keşfetme şansınız da artıyor. Aynı zamanda topluluk sekmesinde diğer oyuncuların yarattığı içeriklere de ulaşma imkanınız var.

Steam Profilim

Sekmelerin en sağında bulunan kullanıcı adınıza tıklayarak hesabınızla ilgili sayfalara ulaşabilirsiniz. Profilinizi düzenlemek, arkadaş listenizi görüntülemek gibi etkinlikler için bu sekmeye gitmeniz gerekiyor.

Exit mobile version