Steam Hesap Değeri Nasıl Öğrenilir?

Steam hesap değeri öğrenmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? İşte bunun için yapmanız izlemeniz gereken adımlar!

Steam hesap değeri, çoğu oyuncu tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, düzenli olarak indirim fırsatları sunan dijital oyun mağazası üzerinden bu zamana kadar kaç TL değerinde oyun satın aldınız? Bu sorunun yanıtı için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Steam Hesap Değeri Öğrenme Nasıl Yapılır?

Steam Hesap Değeri-1

Uzun yıllardır Steam isimli dijital oyun mağazasını kullanıyorsanız, bu zamana kadar pek çok oyun satın almışsınızdır. Platformda yılın belirli dönemlerinde düzenli olarak bazı indirim fırsatları sunulur. Bu fırsatlar, oyuncuların uygun fiyatlı oyun satın alabilmesini sağlar.

Steam kütüphanenizde çok sayıda oyun bulunuyorsa, bu oyunların toplam fiyatını merak ediyor olabilirsiniz. Hesabınızdaki oyunların yüksek bir değere sahip olup olmadığını öğrenmeniz için uygulayabileceğiniz bir yöntem bulunuyor.

Popüler oyun platformunda bulunan hesabınızın değerini öğrenmek için ilk önce SteamDB internet sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. İnternet sayfasının üst sekmesinde yer alan “Calculator” menüsüne tıklamalısınız.

Calculator sayfasının orta kısmında yer alan kutucuğa Steam ID’nizi yazın. Bunun yanı sıra hesabınızın bağlantısını da kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Hesap değerini TL olarak görmek istiyorsanız kutucuğun altında bulunan para birimini “Turkish Lira” olarak ayarlayın. Daha sonra “Enter” tuşuna basın ya da “get disappointed in your life” yazısına tıklayın.

Steam profilinizin herkese açık olduğundan emin olun. Aksi takdirde yukarıda yer alan adımları uygulasanız bile hesabınızın değerini görüntüleyemezsiniz. Bunun için Steam ayarlarına girmeniz ve profili herkese açık hale getirmeniz gerekiyor.

Steam Hesap Satmak Yasal mı?

Popüler dijital oyun mağazasında yer alan hesabınızı satmayı düşünüyor olabilirsiniz. Valve tarafından paylaşılan abonelik sözleşmesine göre Steam hesabını satmak kurallara aykırıdır. Bu nedenle hesap alım satımı yapmak yasaktır.

Yukarıda yer alan yazıda Steam hesap değeri öğrenme yöntemini açıkladık. Ayrıca hesap satmanın yasal olup olmadığını yanıtladık. Dijital oyun mağazasına ilişkin farklı bir sorunuz varsa aşağıdaki yorumlar kısmından belirtebilirsiniz. Ayrıca en iyi PC oyunları yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version