Steam Hesabım Çalındı, Nasıl Geri Alırım?

Steam hesabım çalındı, ne yapmam gerekiyor gibi soruları bir an önce ortadan kaldırmak istiyorsanız bu rehberdeki yöntemleri uygulayın.

Steam Hesabım Çalındı

Steam hesabım çalındı gibi bir cümle muhtemelen herhangi bir oyuncunun en son kurmak isteyeceği cümlelerden biridir. Steam hesabının bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilmesinin oyuncuların en büyük korkularından biri olmasının nedeni elbette ki hesaba yapılan yatırımdır.

Bugün Steam’i aktif olarak kullanan çoğu oyuncunun hesabında oldukça pahalı ve değerli oyunlar ve ögeler bulunuyor. Hesap bilgileri bir kez ele geçirilir ve hesabın asıl sahibi hesaba erişimini kaybederse endişelenmesi son derece normaldir.

Siz de hesabı çalınan şanssız birkaç oyuncudan biri olabilirsiniz ama panik yapmanıza gerek yok, aşağıda yer alan yöntemlere başvurarak hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Steam Hesabım Çalındı, Ne Yapmalıyım?

Steam hesabı çalındıktan sonra yapılması gerekenler bu şekildedir. Bu yöntemler hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Hesabın Şifresini Değiştirme

Bilgisayar korsanlarının hesabın şifresini değiştirip değiştirmediğine bakmadan direkt hesabınızın şifresini değiştirmelisiniz. Bunu Steam’in uygulamasında ya da web sitesinden yapabilirsiniz. Şifrenizi değiştirdiğiniz takdirde diğer cihazlarda da hesaptan çıkış yapılacaktır.

Şifrenizi değiştirmek için oturum açma bölümünde “şifremi unuttum” seçeneğine basabilir ve doğrulama yöntemine bağlı olarak e-posta hesabınıza veya telefon numaranıza şifre sıfırlama kodu gönderebilirsiniz.

Yeni şifrenin eski şifreden son derece farklı ve benzersiz olmasına dikkat edin. Aynı ya da benzer bir şifre seçerseniz bilgisayar korsanları yine hesabınızı çalabilir. Bu şifrenizin ayrıca sayı, özel karakter, büyük ve küçük harf içerdiğinden emin olmalısınız. Şifreniz ne kadar karmaşık olursa çalınması da o kadar zorlaşır.

Hesabınıza artık erişiminiz yoksa doğrudan Steam Destek ile iletişime geçmelisiniz. Yalnız bu aşamada hesabın size ait olduğunu gösteren bilgilere yer vermeniz gerektiğini unutmayın. Hesabınız size ait olduğunu kanıtlayamazsanız o hesabı geri alamazsınız.

Cihazı Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Tarama

Steam hesabınıza giriş yaptığınız tüm cihazlarda virüse karşı tam sistem taraması yapmalısınız. Cihazınızda eğer kötü amaçlı yazılım varsa hesabınız bundan dolayı ele geçirilmiş olabilir. Hesabınızın gelecekte yeniden çalınmaması için virüsten koruma programları ile cihazınızı tarayın.

Şifreyi Düzenli Olarak Değiştirme

Şifrenizi belirli aralıklarla düzenli olarak değiştirmek, hesabınızın korunması açısından büyük önem taşır. Bu, hesabı geri aldıktan sonra mutlaka uygulanması gereken bir yöntemdir. Şifrenizi ayda bir ya da iki ayda bir olmak üzere düzenli olarak değiştirmeyi tercih edebilirsiniz.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulamasını Etkinleştirme

Hesapları korumak için artık sadece güçlü bir şifre kullanmak yeterli olmuyor. Bunun yanı sıra çift faktörlü kimlik doğrulama özelliği de kullanılmalıdır. Bu, kötü niyetli bir kişi şifrenizi öğrense dahi ikinci doğrulama adımını geçmesini gerektirir. Doğrulama koduna erişimi yoksa hesaba da erişemez.

Exit mobile version