Steam Guard Nedir? Ne İşe Yarar?

Her Steam kullanıcısının mutlaka etkinleştirip kullanması gereken Steam Guard nedir, faydaları neler? Merak edilenleri yanıtladık.

Steam Guard Nedir? Ne İşe Yarar?

Steam hesabının güvenliğini sağlamanın en önemli yollarından biri olan Steam Guard nedir? Bu, Valve tarafından geliştirilen iki faktörlü kimlik doğrulama sisteminin nasıl çalıştığını merak eden pek çok oyuncunun ilk aklına takılan sorulardan biridir.

Bu yazıda söz konusu oyuncuların soru işaretlerini gidermek için Steam Guard’ın ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve hesabınızı korumak için onu neden etkinleştirmeniz gerektiğini açıklayacağız. Hazırsanız gelin, Steam Guard hakkında ayrıntılı olarak bilgi edinmeye başlayalım.

Steam Guard Nedir?

Steam Guard, Valve tarafından sunulan iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğidir. Kullanıcı adı ve şifre gibi oturum açma bilgilerini girdikten sonra ekstra bir doğrulama aşamasından daha geçmenizi sağlar. Yeni bir cihazda ya da hesaptan çıkış yapıp tekrar girmeye çalışırken kullanıcıdan tek seferlik bir kod ister.

Her ne kadar zahmetli bir süreç gibi görünse de aslında hesabı güvende tutmak açısından son derece faydalıdır. Steam Guard tarafından oluşturulan geçici kodlara sadece siz erişebildiğiniz için hesabınızı kimse çalamaz. Şifreniz ellerinde olsa bile giriş yapamazlar.

Steam Guard mobil kimlik doğrulayıcı kullanıldığında hesabınız daha güvende olur çünkü bu doğrulama sistemi, hesabınıza her giriş yapılmaya çalışıldığında size mobil uygulama aracılığı ile geçici bir kod gönderir. Bu sistem daha güvenlidir. Bir kişinin hesabınıza girebilmesi için telefonunuza da erişiminin olması gerekir.

Bunu kullanmak elbette zorunlu değildir ama son derece kullanışlıdır ve hesabınıza ekstra bir güvenlik katmanı ekler. Steam hesabınız üzerinden satın aldığınız oyunlar sizin için çok değerli ya da sahip olduğunuz oyunlardan envanterinize eklenen ögeler pahalı ise mobil kimlik doğrulayıcıyı etkinleştirmek için biraz zaman ayırmakta fayda olabilir.

Steam Guard Ne işe Yarar?

Steam Guard’ın kullanıcılara pek çok faydası vardır. Bunlardan bazılarını inceleyelim.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

Steam Guard’ın en temel özelliği, iki faktörlü kimlik doğrulama sunarak hesabınıza ekstra bir güvenlik katmanı sağlamaktır. Bu özellik etkinleştirildiğinde çok faktörlü kimlik doğrulaması sayesinde hesabınıza erişilmeden önce mobil uygulamada size gösterilen geçici kodu girmeniz zorunlu kılınır.

Bu kod, mobil uygulamanın yanı sıra kayıtlı olan e-posta aracılığı ile de gönderilebilir ancak e-posta hesabınıza erişimi olan bir kişinin koda kolay bir şekilde erişme ihtimali göz önünde bulundurulacak olursa mobil uygulamaya gönderilmesini tercih etmek daha mantıklıdır.

Bu, kodu Steam mobil uygulaması aracılığıyla gönderilerek bilgisayar korsanlarının hesabınıza izinsiz erişim elde etmesini zorlaştırır.

Çok faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmek, birisi hesabınızın şifresini ele geçirse bile hesaba erişmesinin önüne geçer. Hesabın sahibi olarak sadece siz oturum açabilir, oyunlara erişebilir, hesap ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Ticaret İşlemleri İçin Onaylar

Steam Guard ayrıca takas gibi ticaret işlemleri için ayrıyeten onayınızı alır. Bu özellik, diğer Steam kullanıcıları ile takas yaparken ek bir güvenlik katmanı ile dolandırıcılık ve benzeri faaliyetlerin mağduru olmanızı engeller.

Hesap Kurtarma

Steam hesabınıza erişiminizi kaybedebilirsiniz ama Steam Guard sayesinde bu da bir sorun değildir. Bu özellik, hesap kurtarma sürecinde de size yardımcı olur. Bu sayede hesabınıza kolay bir şekilde yeniden erişebilirsiniz.

Exit mobile version