Steam, genişletilmiş Xbox kolu desteği alıyor

Steam için yeni bir beta güncellemesi, Xbox kolunu kullanan oyuncular için yeni özellikler ekledi. En ilginç eklemelerden biri, Xbox Elite kullanıcıları için; Valve’ın yazılımını kullanarak kolun yapılandırılmasını fazladan tuşlarla özelleştirebilecekler. Bu özellik, oyunculara premium denetleyicideki ekstra girişlerin nasıl kullanılacağı konusunda daha fazla esneklik sağlayacak.

Xbox kolları için diğer güncellemeler arasında Series X oyun kumandasının paylaşım düğmesini oyun kumandası yapılandırmalarında bağlama yeteneği ve aynı anda Steam ile dörtten fazla Xbox kumandası kullanabilme yeteneği bulunuyor Windows.Gaming.Input API kullanan oyunlar için tetikleyici gürültü desteği de eklendi.

PS5 kolu için de yenilikler var

Steam beta istemcisi ayrıca PS5 kontrol cihazı kullanıcıları için kontrolcü LED’ini özelleştirmelerine olanak tanıyan yeni bir açılır menü içeriyor. Artık kalıcı olarak etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir ya da yalnızca birden fazla denetleyici bağlandığında etkinleştirilebiliyor. Güncelleme ayrıca analog tuş girişi gibi özelliklere sahip olan Wooting Two klavyesi için de destek ekliyor.

Şimdilik, bu yeni özellikler yalnızca Steam’in beta istemcisinde mevcut ama bunu Ayarlar menüsüne gidip Hesap öğesini seçerek ve Beta katılım bölümündeki açılır menüyü kullanarak etkinleştirebilirsiniz. Xbox oyun kumandası özelliklerinin de Steam ayarlarının Genel Denetleyici Ayarı bölümünde etkinleştirilmesi ve otomatik yüklenen bir sürücünün yüklenmesi gerekiyor.

 

Exit mobile version