Steam Deck Pil Ömrünü Ayarlarla Uzatın

Steam Deck oyuncuları, pil ömrünü korumak için oyun ayarlarına dikkat etmelidir. Konuyla ilgili Youtuber'lar bir test videosu yayınladı.

Steam Deck’in Şubat ayının sonunda piyasaya sürülmesiyle birlikte, testçilerin elleri cihazda ve nasıl oynayacağı hakkında daha fazla bilgi veriyor. Steam Deck’i test eden bir dizi YouTuber’dan çıkan bir haber, elde taşınır cihazın pil ömrünün, oynamak için hangi ayarların kullanıldığına büyük ölçüde bağlı olacağını belirtti.

Steam Deck 8 Saatli Üst Şarj Sınırına Ulaşamadı

Resmi olarak Valve, kullanılan oyuna ve ayarlara bağlı olarak Steam Deck’in 2-8 saatlik pil ömrü sağlayacağını söyledi. YouTuberlar Gamers Nexus ve The Phawx tarafından yapılan testler, bu aralığın genel olarak doğru olduğunu gösterdi. Ancak her ikisi de pili iki saatten daha kısa sürede bitirmeyi başardı. Hiçbiri 8 saatlik üst sınıra ulaşamadı.

Bir pil zorlama testinde, Gamers Nexus, Devil May Cry 5’i sınırsız bir kare hızı ve Vsync devre dışı bırakarak çalıştırdı. Youtuber bu oyunu bu modda oynayarak pili 87 dakikada bitirmeyi başardı. 60 fps kare hızı sınırı ve Vsync etkinken, DMC5 bunun yerine Steam Deck’in resmi pil ömrünün alt ucunu kazıyarak yaklaşık 2 saat sürdü.

Eski Oyunlarda Pil Ömrü Daha Etkili Oluyor

The Phawx tarafından yürütülen benzer testler, Dead Cells’in Vsync etkinken yaklaşık altı saat boyunca çalıştığı bağımsız veya eski oyunlar gibi daha az güç gerektiren oyunlar oynarken Steam Deck’in önemli ölçüde daha iyi pil ömrüne sahip olduğunu gösterdi. Phawx, çeşitli seçenekleri test etmesine rağmen, hiçbir oyunda reklamı yapılan sekiz saatlik üst çalışma süresine ulaşamadı.

Artı tarafta, Gamers Nexus’un cihazın açıkken ve boşta çalışırken yaklaşık 100 dakika içinde %80’e kadar şarj olduğunu gösteren Steam Deck’in oldukça hızlı bir şekilde şarj olduğunu gösterdi. Lityum iyon pil kullanan diğer cihazlar gibi, Steam Deck de pili korumak için şarj oranını %80 oranında yavaşlatır ve %100 tam şarja ulaşması yaklaşık üç saat sürer.

Genel Pil Performansı 90 Dakika

Steam Deck’in pilinin 90 dakikadan kısa bir sürede tükendiğini gösteren testler, oyuncuların elde taşınır cihazda kullanmak için fazla bir nedeninin olmadığı ayarlarla uç bir durum olsa da, Steam Deck’in aşağıdaki gibi el konsollarından temelde farklı olduğunu hatırlatıyor. Steam Deck’in, daha çok oyuncuların herhangi bir PC oyununu teorik olarak yükleyebileceği bir mini PC gibi çalışmasıyla, oyuncuların oyun ayarlarının pil ömrünü etkilemesi konusunda daha dikkatli olmaları gerekecek.

Exit mobile version