Steam Bilgisayar Açıldığında Açılmasın, Nasıl Yapılır?

Steam bilgisayar açıldığında açılmasın mı istiyorsunuz? Bu işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacağız.

Steam Bilgisayar Açıldığında Açılmasın, Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınızı açmanızla birlikte Steam de otomatik olarak mı açılıyor? Bilgisayarınızı açtıktan sonra genelde hemen oyuna giriyorsanız bu muhtemelen sizin için herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir fakat Steam bilgisayar açıldığında açılmasın istiyorsanız bu işlemi sadece birkaç basit adımı takip ederek gerçekleştirebilirsiniz.

Başlangıçta otomatik olarak açılan çok sayıda uygulama varsa bilgisayarınızın yavaşlamasına neden olabilir. Ayrıca bazı programlar açılışta güncellemeleri kontrol eder ve yeni sürüm varsa otomatik olarak yükler. Bilgisayarın yavaşlamasını engellemek ve veri tüketimini kontrol altına almak isterseniz Steam gibi bazı programların açılışta başlatılmasını engelleyebilirsiniz.

Nereden başlayacağınız hakkında hiçbir fikriniz yoksa merak etmeyin, size bu rehberde Steam’in açılışta nasıl otomatik başlatılmasını engelleyeceğinizi göstereceğiz.

Steam Bilgisayar Açıldığında Açılmasın, Adımları Neler?

Steam hizmetinin açılışta otomatik olarak başlatılmasını durdurmak için yukarıda yer alan adımları takip etmeniz yeterlidir ancak bu adımların işe yaramaması durumunda işletim sisteminin ayarlarında birkaç değişiklik yapmanız gerekebilir.

Endişelenmenize gerek yok, aşağıda yer alan adımları uygulamak çok fazla zamanınızı almayacaktır. Kolaylık bakımından yukarıdaki adımlarla hemen hemen aynıdır. Hatta Steam üzerinden devre dışı bırakmaktan çok daha kolay olduğu söylenebilir.

Bu adımları takip ettikten sonra Steam artık açılışta otomatik olarak başlatılmayacak, herhangi bir şekilde güncelleme işlemi gerçekleştirilmeyecektir. Siz ne zaman oyun oynamak ya da arkadaşlarınız ile sohbet etmek isterseniz o zaman Steam’i simgesine çift tıklayarak açabilirsiniz.

Uzun bir zaman boyunca Steam’i açmamanın yüklenmesi gereken güncelleme boyutunu arttırabileceğini unutmayın çünkü güncellemeler yüklenmedikçe yeni sürüm düzenli olarak gelmeye devam edecek ve birkaç ayda güncelleme boyutu da önemli ölçüde artacaktır.

Güncellemeleri zamanında yapmak, güvenlik açısından da önemlidir. Bu sadece Steam için değil, yüklediğiniz her uygulama için geçerlidir. Sisteminizi güvende tutmak için uygulamaların her zaman son sürümünün yüklü olduğundan emin olun.

Exit mobile version