Steam Aile Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Steam aile paylaşımı nasıl yapılır? Bu sorudan hareketle oyun paylaşımı ile ilgili merak edilen ne varsa cevapladık.

Steam aile paylaşımı nasıl yapılır? Bu, hesaplar ayrı olsa da aynı oyunların oynanmasını sağlayan özellik ile ilgili en çok sorulan soruların başında geliyor. Dijital oyun kütüphanesinin bir kullanıcısı olarak siz de aile üyeleriniz ile oyun paylaşmak istiyorsanız Steam’in bu özelliğini kullanabilirsiniz.

Eskiden Steam’de oyunları paylaşmak imkânsızdı. Satın alınan oyunlar sadece size aitti. Sizin hesabınıza erişimi olmayan kimse tarafından oynanamazdı. Neyse ki Steam’in yeni paylaşım özelliği ile bu günler geride kaldı. Oyuncular artık oyun kütüphanesini ailesiyle paylaşabiliyor.

Siz de Steam’de oyun paylaşımının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Steam Aile Paylaşımı Nasıl Yapılır, Adımları Neler?

Steam Aile Paylaşımı Nasıl Yapılır, Adımları Neler?

Oyun paylaşmak için her iki hesapta da Steam Guard’ın etkinleştirilmesi gerekiyor. Steam ayarlarından hesap bölümüne girip Steam Guard’ı etkinleştirebilirsiniz. Bunu hem oyunlarını paylaşacak hesapta hem de paylaşılan oyunlara erişimi olacak hesapta uygulamalısınız.

Steam Guard’ı etkinleştirdikten sonra oyunlarının paylaşılacağı hesaba giriş yapın. Ayarlardan “Aile” bölümünü açın. Bu bölümde hesap yetkilendirmeden önce “Aile Görünümünü Yönet” seçeneğine basın ve yetkilendirilen hesabın hangi oyunlara erişebileceğini belirleyin.

Yetkilendirilen hesabın eğer sadece sizin seçtiğiniz oyunlara erişiminin olmasını istiyorsanız ilgili seçeneği işaretleyin ve “İleri” butonuna tıklayın. Oyunlarınız arasından seçim yapıp ilerleyin. Size gösterilen talimatları uygulayarak aile görünümünü etkinleştirin.

Steam ayarlarından “Aile” bölümünü açın. “Bu bilgisayara kütüphane paylaşımı için yetki ver” seçeneğini işaretleyip aşağıda gösterilen hesaplardan birini seçin. Bu hesapların arasında bilgisayarda daha önce oturum açılmış hesaplar yer alır. Hesabı burada göremiyorsanız hesabı kapatıp diğer hesaba giriş yapın.

Steam’in oyun paylaşım özelliğini kullanmak için izlemeniz gereken aşamalardan biri olan hesap seçimi aşamasında belirli bir hesap yetkilendirme limiti bulunuyor. Bu hesap yetkilendirme limitinin üzerine çıkamıyorsunuz.

Hesabı yetkilendirilen kişinin kendisi ile paylaşılan oyunu hesabın sahibi tarafından oynanırken oynayamadığını da belirtmek gerekiyor.

Exit mobile version