Steam Ağına Bağlanılamıyor Sorununun Çözümü Nedir?

Steam ağına bağlanılamıyor mu? Kullanıcılara büyük çoğunlukla olumlu sonuç veren bu çözüm yollarına başvurmayı deneyin.

Steam ağına bağlanılamıyor hatası ile mi karşılaşıyorsunuz? Yalnız değilsiniz. Bu sorunla birçok Steam kullanıcısı karşılaşıyor.

Neyse ki Steam’e bağlanamamanız hâlinde uygulayabileceğiniz birkaç çözüm yolu bulunuyor. Bu çözüm yollarının tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Steam Ağına Bağlanılamıyor Sorunu İçin Çözüm Yolları

Steam Ağına Bağlanılamıyor Sorunu İçin Çözüm Yolları

1. Steam’i Yeniden Başlatma

Steam’de ağ bağlantısı hatası alırsanız ilk olarak Steam’i yeniden başlatma yöntemine başvurun. Bu eğer işe yaramazsa bilgisayarı yeniden başlatın.

2. DownDetector’ü Kontrol Etme

Sorunun sizden mi yoksa Steam sunucularından mı kaynaklandığını öğrenmek için kullanıcılardan gelen bildirimleri inceleyebileceğiniz DownDetector’ün Steam sayfasına gidebilirsiniz. Bu sayfada bölgeden bölgeye bağlı olarak değişen sorunlar gösterilir.

Bulunduğunuz bölgede eğer Steam’e erişmekte sorun yaşayan kullanıcılar varsa bunu DownDetector üzerinden bildirecektir.

Sorun eğer Steam’den kaynaklanıyorsa sosyal medya hesapları üzerinden de konuyla ilgili bir paylaşımda bulunacaktır. Bu hesapları da kontrol edebilirsiniz.

3. İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Sorun internet bağlantınızdan da kaynaklanabilir. Sürücü güncelleme gibi yöntemlere başvurmadan önce internet bağlantısını kontrol etmenizde fayda var. Windows işletim sistemli bir bilgisayar kullanıyorsanız ilk olarak görev çubuğunda bulunan ağ simgesine basın.

Ağa bağlı değilseniz ya da üzerinde ünlem işareti bulunuyorsa sorun internetinizden kaynaklıdır. Sorunu çözmek için ağ simgesinin üzerine sağ tıklayın ve sorun giderme seçeneğine tıklayın.

4. Ağ Sürücülerini Güncelleme

Sorun, ağ sürücülerinin güncel olmamasından da kaynaklı olabilir. Sürücüleriniz eğer güncel değilse driver güncelleme programlarını kullanarak sürücülerinizin otomatik olarak güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

5. Virüs Taraması Yapma

Zararlı yazılımların internet üzerinde de büyük bir olumsuz etkisi vardır. İyi bir virüsten koruma yazılımı ile bilgisayarınızı tarayın.

6. VPN’i Devre Dışı Bırakma

VPN kullanıyorsanız ağ bağlantınız bundan etkilenebilir. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak VPN’i geçici olarak devre dışı bırakın. Bunu yaptıktan sonra Steam’e yeniden bağlanmayı deneyin.

7. Steam’i Yönetici Olarak Çalıştırma

Ağ hatası yetkiden de kaynaklanabilir. Steam’i yönetici olarak çalıştırmanın sorunu düzeltip düzeltmeyeceğini kontrol edin.

8. Windows Defender’ı Devre Dışı Bırakma

Windows Defender, bilgisayarı ve ağı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için gereklidir ama Steam ağına bağlanılamıyor hatası almanızın sebebi de olabilir. Geçici bir süreliğine Defender’ı kapatarak sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

9. Steam’i Güncelleme

Ağ bağlantısı hatasının başka bir sebebi de Steam’in güncel olmamasıdır. Steam’den güncellemeleri kontrol edin ve mevcut bir güncelleme varsa yükleyin.

10. Steam’i Yeniden Yükleme

Yukarıdaki hiçbir yöntem sizi çözüme ulaştırmazsa Steam’i silip yeniden yüklemeyi deneyin. Ağ bağlantısı hatası almanızın sebebi eğer bozuk dosyalarsa yeniden yükleme işleminin ardından sorun ortadan kalkacaktır.

Sorununuz eğer Steam’in açılmaması ise daha önce bunun için de çözüm yolları sıralamıştık. Bu çözüm yollarına da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version