Steam Açılmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Steam açılmıyor sorununun çözülebilmesi için hangi yöntemlerin uygulanması gerekmektedir? İşte yapılması gerekenler!

Steam açılmıyor sorununun çözümü nedir? Tüm dünyada oyuncuların büyük bir kısmı tarafından kullanılan oyun platformunda bazen bazı problemler meydana gelebilmektedir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için aşağıda bulunan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Steam Açılmıyor Hatası Nasıl Düzeltilir?

Steam Açılmıyor-1

1. Steam Sunucusunu Kontrol Etme

Popüler oyun platformunun açılmamasının nedeni sizden kaynaklanmıyor olabilir. Hizmetin sunucusunda yaşanan bir problem, açılmama sorununa yol açabilir. Bu sebepten ötürü böyle bir hata ile karşılaştığınızda yapmanız gereken ilk şey Steam sunucu durumu sayfasına göz atmaktır.

2. Steam’i Yönetici Olarak Çalıştırma

Sunucu tarafında herhangi bir problem görünmüyorsa popüler hizmeti yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem için masaüstünde yer alan Steam simgesine sağ tıklamanız gerekmektedir. Açılan pencerede bulunan “Özellikler” yazısına tıklayın ve son olarak “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin.

3. Steam’in Arka Planda Çalışıp Çalışmadığını Kontrol Etme

Bazen Steam istemcisi, kullanıcı tarafından kapatılsa bile arka planda çalışmaya devam eder. Bilgisayar kullanıcısı, daha sonra yeniden Steam’i açmaya çalıştığınızda büyük bir problem ile karşılaşır. Dolayısıyla istemcinin arka planda çalışıp çalışmadığına bakılmalıdır.

4. Ekran Kartını Güncelleme

Ekran kartınızın sürücüsü güncel değil ise bazı sorunların meydana gelmesine neden olabilir. Bu sorunlar arasında popüler oyun platformunun açılmaması da yer alabilir. Dolayısıyla sürücü

güncelleme işlemini yapmayı deneyebilirsiniz. Nvidia veya AMD ekran kartının nasıl güncelleneceğini bilmiyorsanız ekran kartını güncelleme yazımızı inceleyebilirsiniz.

5. Steam Önbelleğini Temizleme

Steam dizininde yer alan “appcache” klasöründe platformun önbelleği bulunmaktadır. Appcache klasörünü silerek hizmetin önbelleğini temizleyebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce appcache klasörünü kopyalayıp farklı yere yapıştırarak yedeğini alın.

Silme işlemini yaptıktan sonra Steam istemcisine giriş yapmaya çalışın. Bununla birlikte appcache klasörü otomatik olarak yeniden oluşturulacaktır.

6. Virüs Taraması Yapma

Kötü amaçlı yazılımlarının bulaştığı sistemlerde birtakım problemler meydana gelir. Dolayısıyla bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir. Bu ihtimali ortadan kaldırmak için bir anti virüs programı ile sistemi tarayın.

7. Steam’i Silip Yeniden Yükleme

Yukarıda bulunan yöntemlerin hiçbiri sorununuzu çözmediyse son çare olarak Steam programını silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu yöntem, karşılaştığınız sorunun çözüme kavuşmasına yardım edebilir.

Exit mobile version