Steam 2020 yılının en çok satan ve en çok oynanan oyunlarını açıkladı

Valve, Steam 2020 yılı en iyilerini açıkladı. Oyunların yıllık değerlendirmesini toplam gelire göre yayınladı. En çok veriye sahip kaynaktan, bilgisayarın en büyük oyun platformunda en çok neyin satıldığına bir göz attı. Steam 2020 yılının en iyileri sayfasında altı kategoride sayılan çeşitli veriler bulunur. En Çok Satanlar, Yeni Çıkanlar, En Çok Oynananlar, Erken Erişim Mezunları, En İyi Sanal Gerçeklik ve Oyun Kumandası Oyunları. Valve bu listeleri sıra dışı veriyor. Bu yüzden hangi oyunun en çok sattığını bilmiyor olsak da, hangi oyunların ilk 12, sonra 13-24., 25.-40. Ve 41.-100. olduğunu biliyoruz.

Hiç kimseyi şaşırtmasa da, Steam’de büyük olan oyunlar, tüm yıl boyunca paramparça rekorları izlediğimiz oyunlar. Valve’in ücretsiz oynanabilen Dota 2 ve CS: GO, Grand Theft Auto V ve Playerunknown’s Battlegrounds gibi uzun yıllardır süren başarıları gibi iyi iş çıkardı. Among Us ve Fall Guys: Ultimate Knockout gibi viral oyunlar, standart büyük oyun yayınlarının yanı sıra seriyi tamamlıyor.

Epic Games Store ücretsiz oyunu: My Time at Portia

Brüt gelirle ölçülen 2020’nin en çok satan 12 Steam oyun:

– Dota 2
– Grand Theft Auto V
– Red Dead Redemption 2
– Cyberpunk 2077
– Playerunknown’s Battlegrounds
– Doom Eternal
– Monster Hunter World
– Rainbow Six: Siege
– Destiny 2
– Fall Guys: Ultimate Knockout
– Counter-Strike: Global Offensive
– Among Us

Belki de tek şaşırtıcı bulgu, iki yıl önce piyasaya sürülen ancak 2020’de yalnızca 13-24. En çok satan oyunlar kategorisine giren Mount & Blade 2 ve Crusader Kings 3 gibi merakla beklenen oyunları geride bırakan Monster Hunter: World’dür.

İşte, 200.000’in üzerinde eşzamanlı oyuncu sayısının zirveye ulaşmasıyla karar verilen 2020’nin en çok oynanan 11 oyunu. Çok benzer bir liste:

– Dota 2
– Among Us
– Terraria
– Cyberpunk 2077
– Life is Strange 2
– Monster Hunter World
– Counter-Strike: Global Offensive
– Mount & Blade 2: Bannerlord
– Destiny 2
– Playerunknown’s Battlegrounds
– Grand Theft Auto V

Life is Strange 2, bazılarını şaşırtabilir. Anlatı oyunlarının ne kadar popüler hale geldiğinin tam olarak farkında olmayan belli bir tür baş aşağı oyuncu. Diğer kategoriler için Valve’ın 2020’nin En İyileri sayfasına veya nasıl çalıştığını öğrenmek için ‘2020’nin En İyileri‘ blog gönderisine gidebilirsiniz.

Exit mobile version