Starship Roketlerinde Büyük Hayal Kırıklıkları Devam Ediyor

Herkesin büyük bir beklenti ile görmek istediği Starship roketlerinde hedef giderek daha fazla düşürülüyor. Bunun en önemli nedeni henüz tam olarak tespit edilemedi. İşte konuyla ilgili merak edilen bütün detaylar.

Yüksek irtifa uçuş testi olarak da adlandırılan yeni testler için neredeyse her şey hazır gibi görünüyordu. Elon Musk tarafından yapılan açıklamada net bir ifade ortaya atılmasa bile yinede kimi ipuçlarından asıl mesele ortaya çıkarılabiliyor.

Starship roketlerinde gecikme yaşanacak

İnsanlığı Mars’a götürmesi planlanan Starship roketlerinde son hamleler yapılmaya devam ediliyor. Bu roketlerin tam olarak uçuşa hazır olabilmesi için birçok denemeden geçmesi gerekiyor. İlk etapta 60.000 fit (18,3 kilometre) gibi bir yolun aşılması planlanıyordu.

Starship roketlerinde hedef

Starship projesi elbette başarısız olmadı. Bunun yerine sadece biraz daha geciktirildi. Musk ve ekibi Mars misyonu konusunda oldukça kararlı. Onlara göre bu yıl içerisinde hedeflerine ulaşmaları önünde hiçbir engel yok. Ancak son fırlatışta 50.000 fit’e düşürme kararının verilmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

SpaceX ekibi çok değil sadece 2 yıl sonra tüm fırlatışları tamamlamak ve Mars yüzeyine ulaşmak istiyor. Bu yapılmazsa, firmanın biraz karizma kaybedeceğini ifade edebiliriz. Sizce Starship projesi başarıya ulaşabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version