Starship robotları kampüste öğrencilere pizza ve kahve dağıtıyor

robot

Öğrenciler için artık derslere ara vermeden yiyecek almak çok daha kolay hale geldi. Starship ve Sodexo işbirliğiyle ortaya çıkan yiyecek teslimat robotları, Virginia, ABD’deki George Mason University bünyesinde kullanıma sunuldu. Ortalama 15 dakika içerisinde personel ve öğrencilere yemek teslimatı yapan robotlar 2 dolara çalışıyor. Kampüs içerisinde 25’ten fazla robot iddiaya göre hizmet veriyor ve özellikle pizza ve kahve taşımada kullanılıyor. Robotik sistem ayrıca okul yemekhanesine de bağlı durumda, istendiğinde yemekhaneden de teslimat yapabiliyor.

İlk partnerlerden olan Blaze Pizza, Dunkin’ ve Starbucks, öğrencilerin ihtiyacını çoğunlukla karşılıyor. Önümüzdeki haftalarda, açıklanana göre daha fazla partner projeye dahil olacak. Firmanın diğer ifadesine göre ise projenin dünya çapında farklı kampüslerde de yaygınlaştırılması planlanıyor.

İlgili İçerik: Amazon Depolarında Artık Robotların Sözü Geçiyor

İşin önemli tarafına bakacak olursak, bu robotların yer aldığı proje kesinlikle bir test amacı gütmüyor. Virginia eyaletinin teslimat robotlarını yasallaştırması sayesinde tam olarak hizmet sunabilen Starship firması, robotların belirli kurallara uygun davrandığından emin oluyor. ABD’nin diğer eyaletlerinin de benzer yasaları yürürlüğe almasından önce projelerin yaygınlaşması beklenmiyor fakat Starship firması belki de uluslararası kampüslere yönelip yasal zorluklardan kaçabilir.

Teslimat robotlarını siz de kampüsünüzde ya da çalışma alanınızda görmek ister miydiniz?


Aracı: Jon Fingas / Engadget

Exit mobile version