Starlink Uyduları Uzay Çalışmalarını Kötü Etkiler Mi?

SpaceX Starlink uyduları

Elon Musk tarafından duyurulan Starlink uydu çalışmaları ile ilgili soru işaretleri devam ediyor. Birçok kişi bu tür çalışmaların uzay faaliyetlerini en aza indireceğini söylüyor.

Uzay çalışmaları her ne kadar önemli seviyelere ulaşsa bile, yine de bazen baltalanmalar ortaya çıkabiliyor. Özellikle de diğer küresel şirketlerin uzay çalışmaları bu konuda en büyük problemler arasında yer alıyor.

Starlink gökyüzünü kapatma ihtimaline sahip

Bu uyduların Dünyanın etrafında dönerken aynı zamanda yüksek oranda ışık yaydığı biliniyor. Bu ışıklar dünyaya her vurduğunda adeta bir roket gibi görünüyor.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde görülen ve büyük bir şok etkisi yaratan cisimler, tam olarak ne olduğu anlaşılamayan türden. Her ne kadar yıldızların parlaklığı ve ne olduğu bilinse bile yine de Starlink için böyle bir şeyden bahsetmek mümkün değil. İnsanların büyük bir çoğunluğu onu gökyüzünde gördüğünde ne olduğunu anlamıyor bile.

Dünya üzerinden diğer gezegenleri izleyen teleskoplar çok hassas olduğu için Starlink gibi uydular onu engelleyebilir. Bu nedenle projenin uzay çalışmalarını baltalama ihtimali bulunuyor.

Exit mobile version