Stardew Valley güncellemenin ardından rekor kırdı!

Stardew Valley 2021’de yeni bir rekor kırdı. 1.5.2 yaması notlarını paylaşırken, Eric “Concerned Ape” Barone Steam duyurusunun sonunda aynı anda tüm zamanların en yüksek sayıda PC eşzamanlı oyuncusu olduğunu duyurdu: 94.879.

Stardew Valley geliştiricisi Eric Barone’ye göre, 2016’da ev ismi haline gelen bağımsız çiftçilik simülatörü, 90.000’den fazla hayranın aynı anda Steam’de oyuna girmesiyle kendi uyumlu oyuncu rekorunu kırdı. Bu, oyunun 1.5 güncellemesini alan PC sürümünün ardından geldi. Bu güncellemenin lansmanı birçok hayran için hoş bir yıl sonu hediyesi oldu.

Güncelleme, özellikle neredeyse beş yıllık bir oyun için, kapsam açısından oldukça büyüktü. Yeni konumlar, NPC’ler, keşfedilecek eksiksiz, benzersiz bir hikaye ile birlikte gelen Leo dahil, savaşacak bir dizi yeni düşman gibi şeyler ekledi. Stardew Valley’deki yeni yerler, oyuncuların denizin meyvelerini toplamasına izin veren bir sahil çiftliği haritasından Ginger Island adlı yepyeni bir bölgeye kadar uzanıyor. Ancak oyunun konsol hayranları, Barone’nin ay sonundan önce gelebileceğini öne sürdüğü bu değişiklikleri hala bekliyor. Keşfedilecek tüm bunlarla birlikte oyuncular, tüm yeni manzaraları görmeyi ve Stardew Valley’in önceki rekorlarını kırmaya yardımcı olmayı umarak, sürü halinde oyuna geri dönüyorlar.

Xbox Series X ve Series S Türkiye fiyatları düştü

STEAM’DEKİ ÖNCEKİ REKOR AŞILDI

Oyunun 1.5.2 yamasına ilişkin Eric Barone tarafından yazılan bir gönderinin son bölümünde belirtildiği gibi, Stardew Valley Steam’deki önceki rekorunu aştı. Aynı anda 94.879 oyuncuyu etkileyici bir şekilde ağırladı. Geliştiricinin yorumu kısa ve tatlıydı. Yalnızca son zamanlarda rekor kıran bu oyun içi oyuncu sayısının “Oldukça havalı” olduğunu gözlemliyordu. Daha büyük metin, oyunda yaptığı çeşitli düzeltmeler ve değişikliklerle ilgiliydi. Notları okumak isteyebilecek ancak belirli öğeler tarafından şımartılmamış hayranları barındırmak için yeniden tasarlanmış görünümlü metinlerle noktalandı. Çoğunlukla, bu listenin sadece daha küçük ayarlamalar ve düzeltmelerin ayrıntılarını içerdiği görülüyor.

Stardew Valley, ilk sürümü sırasında kesinlikle popüler olsa da, oyun, piyasaya sürüldükten birkaç yıl sonra popülaritesini artıran diğerler oyunların saflarına katılacak gibi görünüyor. Bu oyunlardan biri olan ve orijinal olarak 2013 yılında piyasaya sürülen bir oyun olan Rust da kısa süre önce kendi oyuncu rekorlarını kırmıştı. Oyun geliştiricilerinin bu hafta bir değil iki kez 1 milyon dolar kazanmasına yardımcı oldu. Elbette, 2020’nin en büyük oyun canlanmalarından biri Among Us’ın yeniden ortaya çıkmasıydı. İki yıl önce piyasaya sürülen popüler indie oyununun arkasındaki ekip InnerSloth bir bildiri yayınladı. Geçtiğimiz günlerde takımın ve oyunun ilk günlerinden bu yana ne kadar ileri gittiğini gösteren bir resim bulunuyordu. Görüntü, bir beyaz tahtaya çizilen Mira HQ haritasının erken bir taslağını sergiliyor.

Stardew Valley gibi bu bağımsız oyunların beklenmedik, rekor kıran oyuncuların orijinal sürümlerinden yıllar sonra bile dalgalanmalarını görmek harika.

Exit mobile version