Star Wars Dizileri ve TV Şovlarının Yayın Tarihleri

Dünyaca ünlü en popüler filmlerden birisi olan Star Wars ile ilgili 2022 ve 2023 planlarıyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Star Wars hayranları bugünlerde iyi içerik için nadiren aç kalıyor. Ve ister The Mandalorian: 3. Sezon, ister Star Wars: Ahsoka gibi merakla beklenen Disney+ şovları olsun, her zaman bir sonraki adımı dört gözle bekliyorlar. Ve seri, beyazperdede bir aranın ortasındayken, ufukta daha fazla Star Wars filmi de var.

Alçaklardan Jedi ustalarına ve ödül avcılarına, yaklaşan tüm Star Wars TV şovlarını ve filmlerini içeren bir liste hazırladık. Bazıları kilitli ve diğerleri sadece Disney tarafından onaylanmamış sektör raporları olsa da kesin olan bir şey var. İster sevilen karakterlere odaklanan bir hikaye olsun ister sevilen karakterlere odaklanan bir hikaye olsun, bize Star Wars’tan çok daha fazlasını vermek için çalışmalarda tutkulu planlar var. Tamamen yeni bir kozmik macera.

2022’nin kalanında ve 2023’te Star Wars alemine kitaplar, oyunlar ve daha fazlası dahil olmak üzere başka neler geleceğini öğrenmek istiyorsanız haberi okumaya devam edin.

Sıradaki Star Wars Filmleri ve TV Şovları Nelerdir? İşte 2022 ve 2023 Çıkış Tarihleri

Takip edenler için, yakında çıkacak Star Wars filmlerinin ve TV şovlarının tam listesi:

İşte şu anda gerçeğe en yakın Star Wars projeleri:

Tales of the Jedi Animated Shorts (26 Ekim 2022)

Star Wars: Tales of the Jedi adlı kısa filmlerden oluşan yeni bir animasyon antoloji dizisi, Disney+‘ta Sonbahar 2022’de yayınlanacak. Altı bölümün tamamı 26 Ekim 2022’de başlayacak.

Tales of the Jedi, Star Wars mitosunda derin öneme sahip bir isim olduğundan, klasik Legends zaman çizelgesinin hayranları muhtemelen bu özel markayı tanıyacaklardır.

Orijinal Dark Horse Çizgi Roman serisi, Jedi Düzeni’nin kadim tarihini ve Sith’le savaşlarını detaylandıran ilk Star Wars hikayeleri arasındaydı.

Ancak bu animasyon dizisi, Prequel döneminden karakterlere, özellikle Ahsoka ve Count Dooku’ya odaklanacak ve Qui-Gon Jinn de yer alacak.

Star Wars: The Bad Batch 2. Sezon (4 Ocak 2023)

Clone Force 99, İmparatorluğun ilk günlerinde amacını bulmaya devam ederken, en son Star Wars animasyon dizisi ikinci sezonuyla geri dönüyor.

2. Sezonun Omega’nın gerçek doğası ve İmparator Palpatine’in çarpık klonlama deneyleriyle bağlantısı hakkında daha fazla bilgi vermesini bekliyoruz. Ve kesinlikle bir Wookiee Jedi’ın bu sezon ortaya çıkacağını biliyoruz.

Mandalorian: 3. Sezon (2023)

İlk canlı aksiyon Star Wars serisi, The Book of Boba Fett’e yer açmak için bir yıl ara verdikten sonra üçüncü sezonuyla geri dönecek. Pedro Pascal’ın Din Djarin’i, 2. Sezonun sonuçlarıyla ve Darksaber’ı kullanmanın getirdiği sorumluluklarla uğraşan yalnız silahlı savaşçı olarak geri dönecek.

Carl Weathers’ın da Greef Karga olarak geri dönmesi bekleniyor. Aktör Giancarlo Esposito’ya göre yapımın 2021 Sonbaharında başlaması planlanıyordu.

Genç Jedi Maceraları Animasyon Dizisi (Bahar 2023)

Bu animasyon dizisi gençlere yöneliktir (evet, siz Star Wars hayranlarının genç kalpli olduğunuzu biliyoruz). High Republic döneminde geçen Young Jedi Adventures, Lucasfilm’e göre Güç’ün yollarını öğrenen gençleri takip edecek ve Lucasfilm’e göre “Şefkat, öz disiplin, takım çalışması, sabır ve dostluk” Jedi olacak. Bu garip bir şekilde ifade edilmiş görünüyor. Dizi, 2023 baharında çıkış yaparak Disney+ ve Disney Junior’da yayınlanacak.

Star Wars: Visions – 2. Cilt (2023 İlkbaharı)

Animasyon dizisi Star Wars: Visions, 2023 İlkbaharında ikinci bir “cilt” alacak. Serinin devamının duyurusu, Star Wars Celebration 2022 sırasında geldi. Konu veya hikaye ayrıntıları hakkında henüz bir bilgi yok, ancak bağımsız hikayelerden oluşan başka bir antoloji bekliyoruz.

Cilt 1 özellikle anime odaklıydı. Ancak bu ikinci bölüm grubu daha küresel olacak ve Japonya, Şili, Fransa, Güney Afrika ve diğer birçok ülkeden film yapımcılarını içerecek.

Star Wars: Ahsoka TV Dizisi (2023)

Bu Mandalor yan ürünü serisi, Rosario Dawson’ın Ahsoka Tano’suna odaklanacak. Dizi, The Mandalorian ile aynı dönemde geçecek, bu nedenle Ahsoka’nın hikayesindeki eksik boşlukları doldurmak yerine, muhtemelen The Mandalorian’da alay edildiği gibi Büyük Amiral Thrawn’ı araması etrafında dönecek.

Hayden Christensen, Obi-Wan Kenobi’deki görünümünün ardından Anakin Skywalker olarak da görünecek. Ancak Force Ghost olarak mı yoksa geri dönüş sahneleri aracılığıyla mı görüneceği belli değil.

Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca bilinmeyen bir kötü adam olarak Ray Stevenson ve Ahsoka’nın Mandalor yoldaşı Sabine Wren olarak Liu Bordizzo yer alıyor. Diziyi Dave Filoni yazıyor ve yapımın Nisan 2022’de başlaması planlanıyor.

Star Wars: Skeleton Crew (eski adıyla “Grammar Rodeo”) TV Dizisi (2023)

Daha önce “Grammar Rodeo” çalışma başlığı altında faaliyet gösteren Star Wars Skeleton Crew, Spider-Man: No Way Home yönetmeni Jon Watts’tan geliyor. Vanity Fair, “Gösteri, The Mandalorian ile aynı olan, İmparatorluğun düşüşünü izleyen Jedi’ın Dönüşü sonrası yeniden yapılanmasında geçiyor. Lucasfilm’in içinde şov, 80’lerin klasik Amblin reşit olma macera filmlerinin galaktik bir versiyonu olarak tanımlanıyor.” diyor.

Jude Law’un dizide oynayacağı Star Wars Celebration 2022’de duyurulmuştu.

Star Wars: Andor TV 2. Sezon (Yapım Aşamasında, Tarih Belirlenecek)

Diego Luna’nın asi casusu Cassian Andor, çıkış tarihi henüz açıklanmasa da, önceki hikayesinin ikinci sezonu için geri dönecek.

Star Wars: The Acolyte TV Dizisi (TBD)

Russian Doll’dan Leslye Headland, Disney+’ta, ön filmlerdeki olaylardan 200 yıl önce, Yüksek Cumhuriyet döneminde geçen yeni bir canlı aksiyon dizisine nezaret ediyor. Lucasfilm’den Kathleen Kennedy, dizinin “bizi Yüksek Cumhuriyet döneminin son günlerinde gölgeli sırlar ve ortaya çıkan karanlık yan güçlerle dolu bir galaksiye götüreceğini” söylüyor.

Star Wars: Lando TV Dizisi (Geliştirme Aşamasında)

Lucasfilm’in 2018 yapımı Solo: A Star Wars Story’nin devamı için bir planı yok gibi görünse de, Lando Calrissian kendi canlı aksiyon serisini almaya hazırlanıyor. Proje hakkında, Dear White People’dan Justin Simien tarafından geliştirilmekte olduğu dışında çok az şey biliniyor. Muhtemelen dizi, Donald Glover’ın Lando rolünü yeniden canlandıracağını görecek.

Taika Waititi’nin Star Wars Filmi (Geliştirme Aşamasında)

Disney, Thor: Ragnarok’tan Taika Waititi’nin bir canlı aksiyon Star Wars filmi yönetmesi için seçildiğini doğruladı.

Waititi ayrıca filmi 1917 yapımı Krysty Wilson-Cairns ile birlikte yazıyor. Film hakkında, Star Wars zaman çizelgesinde ne zaman geçeceği veya hangi çıkış tarihini talep edeceği de dahil olmak üzere henüz hiçbir şey bilinmiyor.

2021’de Waititi, filminin hikayesini çözdüğünü açıkladı, ancak asıl senaryo hala erken aşamalarında. Mayıs 2022’de Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy, bunun bir sonraki Star Wars filmi olacağını söyledi.

Star Wars: Rogue Squadron (Geliştirme Aşamasında)

Wonder Woman yönetmeni Patty Jenkins’e, ilk olarak 2023 Noel’inde vizyona girmesi planlanan bir Star Wars tiyatro filminin dizginleri verildi. Kathleen Kennedy, “Bu hikaye, kanatlarını ve risklerini kazanan yeni nesil yıldız savaşçısı pilotlarını tanıtacak Sınırları zorlayan, yüksek hızlı, heyecan dolu bir yolculukta hayatlarını sürdürecekler. Rogue Squadron efsanesi, Star Wars hayranları tarafından uzun süredir seviliyor ve bizi galaksinin gelecekteki bir çağına taşıyacak.” dedi.

Ancak Kasım 2021 itibarıyla, Jenkins Wonder Woman 3’e odaklanırken film yapım programından çıkarıldı. Sektör içinden Matthew Belloni, filmin “yaratıcı farklılıklar” tarafından engellenen uzun bir Star Wars projesi dizisinin sonuncusu olduğunu bildirdi.

Bu sorunlar giderilse bile, Rogue Squadron’un 2023’te piyasaya sürülmesi pek olası değil. Mayıs 2022’deki bir Vanity Fair hikayesi, Rogue Squadron’un Taika Waititi Star Wars projesinden “daha ileride” olduğunu belirtti.

Untitled Damon Lindelof/Sharmeen Obaid-Chinoy Filmi (Yapım Aşamasında)

Deadline’a göre Damon Lindelof (Watchmen, Lost), Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel) tarafından yönetilecek yeni bir Star Wars filminin ortak yazarlığını yapıyor. Bildirildiğine göre bu, şu anda “en fazla ivmeye sahip gibi görünen” Star Wars filmi.

The Hollywood Reporter, Lindelof’un filmi The Strain ve The Counterpart adlı TV programlarında kredisi olan “genç ve yükselen bir yazar” olan Justin Britt-Gibson ile birlikte yazdığını söylüyor. Filmin bağımsız bir hikaye olması ve 2010’ların Devam Üçlemesi’nden karakterlerin yer alması amaçlandığı bildiriliyor.

Exit mobile version