Stan İsimli Bu Robot Park Problemini Bitirecek

Uzun mesafeli bir uçuştan sonra eve döndüğünüzde, yapmak isteyeceğiniz en son şey; arabanızı aramak için dev bir otoparktan geçmek olacak. Aynı şekilde giden bir uçuşa vardığınızda ve geç kaldığınızda, arabanızdan ayrılacak bir yer aramak için zaman harcamak istemezsiniz.

Fransız Robot Şirketi Park Problemini Çözüyor

Stan adında bir robot yardım etmek için burada. Stan; havaalanına vardığınız anda arabanızı elinizden çekecek ve eve döndüğünüzde size geri verecek olan özerk bir vale park robotudur. Tekerlek tabanlı yardımcısı bu yaz İngiltere’nin en işlek havaalanlarından biri olan Gatwick’te kullanılacak.

Fransız firması Stanley Robotics tarafından inşa edilen Stan; dikkatlice aracı çıkarmadan ve uygun bir alana götürmeden önce her bir otomobilin şeklini ve boyutunu analiz etmek için sensörler kullanır.

Özel bir akıllı telefon uygulaması vaktinden önce yer ayırmanıza olanak tanır. Arabanızı belirlenmiş bir garajda bırakmaya yönlendirileceksiniz, ardından Stan her şeyi halledecek. Ayrıca döndüğünüz zaman Stan’a haber verebilirsiniz, böylece aracınız ortaya çıktığınız anda size gelmeye hazır olur.

Verimliliği en üst düzeye çıkarmak ve kimsenin bekletilmediğinden emin olmak için, tek bir otoparkta birden fazla Stan yerleştirilebilir.

Exit mobile version