SSD Hız Testi Nasıl Yapılır?

SSD hız testi yapmak için kolay bir yöntem mi arıyorsunuz? Bu rehberde size çok yardımcı olacak bazı programları sıralıyoruz.

SSD Hız Testi Nasıl Yapılır?

SSD hız testi yapma özellikle SSD performansı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bilgisayar kullanıcıları tarafından tercih ediliyor. SSD hızı, bilgisayarın performansını doğrudan etkileyen bir faktördür ve bilgisayarın verileri ne kadar hızlı bir şekilde okuyup yazdığı üzerinde büyük bir rol oynar.

Dosyaların, oyunların ve programların daha hızlı açılması da dahil olmak üzere hızın önemli olduğu çoğu işlemde varlığını hissettirir. Bu nedenlerden ötürü bilgisayarın performansını arttırmak için son derece büyük bir öneme sahiptir. Elbette ki SSD’nin hızı da çeşitli faktörlere göre değişiklik gösterebilir.

SSD hızını öğrenmek için kullanabileceğiniz belirli programlar bulunuyor. Bu programları aşağıda bulabilirsiniz. Söz konusu programları kullanarak SSD’nin bilgisayarınızın performansına tam olarak nasıl etki ettiği hakkında fikir edinmeniz mümkündür.

SSD Hız Testi Yapma Programları

Yeni teknolojilerle çok daha hızlı okuma ve yazma imkânı sunan programlar arasında yukarıdaki programlar yer alıyor. Kullanması ücretsiz olan bu programlar hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz gelin, aşağıda her programı ayrı olarak ele alalım.

CrystalDiskMark

CrystalDiskMark, okuma ve yazma işleminin hızını test etmenize yardımcı olabilecek en kullanışlı programlardan biridir. Bu yazılım, disklerin okuma ve yazma hızını sınayarak performanslarını karşılaştırmanıza yardımcı oluyor.

Program ayrıca sorunları tespit etmek için kullanılabilir. Genel bir performans sorunu söz konusu ise problemin kaynağını belirlemede kullanışlı bir araç olabilir.

Iometer

Intel tarafından geliştirilen eski test araçlarından biri olan Iometer, test konusunda size yardımcı olabilecek detaylı sonuçlar sağlar.

Kullanıcı arayüzü, size listedeki diğer programlar gibi çok kullanıcı dostu gelmeyebilir. Diğer alternatiflerine kıyasla biraz karmaşık bir arayüze sahiptir ama nasıl kullanıldığını öğrenmeniz çok fazla zamanınızı almayacaktır.

ATTO Disk Benchmark

ATTO Disk Benchmark, SSD okuma ve yazma hızını test etmek için başvurabileceğiniz bir diğer programdır. Kullanımı çok kolay bir programdır ki bunu kullanıcı dostu arayüzüne borçludur. SSD’nin yanı sıra depolama aygıtlarını test etmek amacı ile de kullanılabilir.

PCMark 10

PCMark 10, önceki sürümlerden farklı olarak SSD’leri de test etmenizi sağlayan seçenekler sunuyor. Iometer gibi ayrıntılı rapor sağlamakta oldukça başarılıdır. Kurulumu ve kullanımı da oldukça kolaydır, hiçbir aşamada çok fazla zorlanmazsınız.

Exit mobile version