Spotify’dan Apple Watch için yeni güncelleme

Apple Watch kullanıcıları artık Spotify parçalarını indirebilir ve çevrimdışı olarak dinleyebilir. Şimdiye kadar, Apple Watch’ı kullanarak Spotify’ı dinlemek için bir internet bağlantısına ihtiyaç vardı. İnternet bağlantısı olmadan bunu yapabilme yeteneği çok kez istek listesinde yer aldı. Spotify, bir dizi başka hizmet tarafından darbeye maruz kaldı.

Apple Watch için Spotify uygulaması ilk olarak 2018’in sonlarına doğru çıktı. Ancak kullanıcıların onu kullanmak için yakınlarda bağlı iPhone’larına ihtiyacı vardı. Bu, egzersiz yaparken müzik dinlemeyi sevenler ve telefonlarını yanlarında taşımak istemeyenler için, özellikle de Apple Watch’un fitness bilgileri göz önüne alındığında, özellikle sorunlu bir durumdu.

Apple Watch için piyasaya sürülen Spotify uygulamasının bağımsız bir sürümü geçen yıl piyasaya çıktı. Bu da yakınlarda bağlı bir iPhone bulundurmanın artık gerekli olmadığı anlamına geliyordu. Yine de bir Wi-Fi veya mobil bağlantı gerekliydi. Bu da bir spor salonu yerine dışarıda egzersiz yapan kullanıcıların genellikle iPhone’larını taşımaya ihtiyaç duydukları anlamına geliyordu.

Neyse ki, çözülme artık sona erdi. Spotify, Premium kullanıcılarının çalma listelerini, albümleri ve podcast’leri Apple Watch’larına indirme işlevini kullanıma sunduğunu duyurdu. Bunu yapmak için, kullanıcıların yalnızca çevrimdışı dinlemek istedikleri müzik ve / veya podcast’lere gitmeleri ve seçmeleridir. Ardından üç nokta menü düğmesi simgelerine ve ‘Apple Watch’a İndir’e dokunmaları gerekir.

Kullanıcılar, Apple Watch’larının İndirilenler bölümünde indirme ilerlemesini görür. Müzik indirildikten sonra her içerik parçasının yanında yeşil bir ok görünecektir. Ardından, kullanıcılar bir internet bağlantısına veya yakındaki iPhone’larına ihtiyaç duymadan dinlemeye başlayabilirler. Elbette akılda tutulması gereken bir şey, söz konusu Apple Watch’ta ne kadar yer olduğudur. Ayrıca kullanıcıların indirilen müziklere yer açmak için önceki şarkıları kaldırma ihtiyacı var.

Apple Watch İçin Daha Fazla Spotify Özelliği

Spotify duyurusunda, uygulamasının Apple Watch kullanıcıları için mevcut olan diğer iki özelliğini de işaretledi. Tüm kullanıcıların artık Spotify Connect kullanarak Apple Watch’larından diğer cihazlarda oynatmayı kontrol edeceklerini söylediler. Bu, kablosuz hoparlörler, TV’ler ve oyun konsolları gibi oynatılan içeriği oynamanın, duraklatmanın ve atlamanın mümkün olduğu anlamına gelir.

Ayrıca Spotify, kullanıcılara Apple Watch’larında Spotify’ı Siri sesli komutlarını kullanarak kontrol etme yeteneğini hatırlattı. Kullanıcılar sadece ‘Hey Siri’ etkinleştirme ifadesini söyleyip ardından belirli şarkıların, sanatçıların, albümlerin, çalma listelerinin veya podcast’lerin ‘Spotify’da’ çalınmasını isteyecekler. Spotify tarafından sağlanan bir örnek şudur. “Hey, Siri, Spotify’da Haftalık Keşfet şarkı listemi çal.”. Benzer şekilde, ses seviyesi ayarlanır ve içerik duraklatılır. Ayrıca atlanabilir, kullanıcıların yalnızca komutun ‘Hey Siri’ ve ‘Spotify’da’ öğelerini kullandıklarından emin olmaları gerekir.


Göz atmak isteyebilirsiniz; Apple Watch Series 7 Tasarımı Sızdırıldı


Exit mobile version