Spotify, Yapay Zeka ile Çalma Listesi Oluşturmayı Test Ediyor

Spotify, yapay zeka ile çalma listesi oluşturma özelliği üzerinde çalışıyor. Özelliğin şimdilik sınırlı da olsa kullanılabildiği öğrenildi.

Spotify, Yapay Zeka ile Çalma Listesi Oluşturmayı Test Ediyor

Spotify, metin isteminden çalma listesi oluşturan yapay zeka destekli bir özelliği test ediyor. TikTok kullanıcısı @robdad_ özelliği gösteren kısa bir video paylaştı ve videoda şu ifadeler yer aldı: “Spotify’ın ChatGPT’sini tesadüf eseri mi keşfettim?”

Bu özelliğin şu anda sadece bazı kullanıcılar ile sınırlı olacak şekilde sunulduğu anlaşılıyor. Yeni özelliğin kullanıma sunulduğu kişiler, yeni bir çalma listesi oluşturmak için artı simgesine dokunduktan sonra mevcut seçeneklerin altında yeni bir seçenek olarak yapay zeka ile oluşturmayı görebilir.

Spotify Yapay Zeka ile Çalma Listesi Oluşturma Ne Zaman Sunulacak?

TechCrunch tarafından aktarılan bilgilere göre Spotify, yapay zeka ile çalma listeleri oluşturma özelliğini test ettiğini doğruladı ancak özelliğin nasıl çalıştığı hakkında ayrıntılı bilgi vermedi ya da bu özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında soru işaretlerini gideren bir açıklamada bulunmadı.

Yeni özellik, kullanıcının belirli istemler doğrultusunda çalma listesi oluşturmasına olanak tanıyor. Bunun şimdilik sadece İngilizce olarak kullanılabildiği görülüyor fakat bütün kullanıcılara sunulması durumunda diğer dilleri de desteklemeye başlaması muhtemel.

@robdad_ Since when did they have this update on spotify. Now they got chatGPT making our playlists… also wtf is Which House Exploration😭😭 #spotify #update #ai ♬ Heavy Metal Lover overlapped – jinxknsaudios

Kullanıcılar, Spotify’ın yeni çalma listesi oluşturucusu kullanılarak yapay zekadan eğlenceli ve pozitif duygular uyandıran şarkılar içeren bir liste oluşturmasını isteyebilir.

Ne isteyeceği hakkında hiçbir fikri olmayanlara ise şu anda yapay zeka destekli sohbet botlarının çoğunda mevcut olan metin istemleri önerisi mevcut. Kullanıcılar, kendilerine sunulan örnek istemlerden yola çıkarak yapay zekaya istediği tür müzikleri içeren bir liste hazırlamasını söyleyebilir.

Exit mobile version