Spotify, Türkiye’de şarkı dinlemek için en çok kullanılan dijital müzik platformlarından biri. Bu platformda oluşturulan listeler ise sanatçıların daha fazla dinlenmesi için büyük önem taşıyor. Sanatçıların bu listeye girmesi, daha fazla kişi tarafından keşfedilmelerini sağlıyor.
Spotify’ın Türkiye’deki editörlerinin bu listelerin oluşturulmasında rüşvet aldığı iddiaları ortaya atıldı. Habertürk’ün haberine göre Spotify’ın genel merkezi, Türkiye’deki editörleri hakkında soruşturma başlattı.
İddialar sadece listelerin oluşturulmasında rüşvet alınmasını içermiyor. Bununla birlikte, bot yüklemeler yapıldığı da öne çıkan iddialar arasında yer alıyor.
Spotify, Editörleri Soruşturmaya Başladı
Rekabet Kurumu, 4 Temmuz’da Spotify hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Türkiye’nin tanınmış şarkıcıları tarafından da Spotify’ın Türkiye’deki editörlerine yönelik eleştirilerde bulunulmuştu. Örneğin Oğuzhan Koç, Spotify listelerini eleştirdiği açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Pop listesinde rap, rap listesinde arabesk. Yeni çıkanlara baktım, yeni çıkmamışlar. Yeni bir şeyler yapıyoruz, yapmamış sayıyorsunuz. Sanatçı için muhatap arıyoruz, yok!”
Spotify listelerindeki bu ilginç durumu eleştiren sadece Oğuzhan Koç da değildi. Aydilge ve daha pek çok sanatçı da Spotify listeleri hakkında kendi eleştirilerini dile getirmişti.
Rekabet Kurumu tarafından başlatılan soruşturma, sanatçıların çıkışları ve art arda gelen daha birçok olayın ardından Spotify harekete geçti. İddiaya göre Spotify’ın genel merkezi, Türkiye’deki editörleri hakkında soruşturma başlattı.








Yorum Yap