Spotify Şarkı Yükleme Nasıl Yapılır?

Spotify şarkı yükleme imkânı sunarak size platformda olmayan müzikleri de dinleme fırsatı sunuyor. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz?

Spotify Şarkı Yükleme

Spotify gibi dijital müzik platformları, devasa müzik yelpazesi sayesinde aylık dinleyici sayısını yüksek tutmayı başarabiliyor fakat bu kadar büyük bir müzik kütüphanesine rağmen aradığınız o müziği bulamayabilirsiniz. Neyse ki Spotify şarkı yükleme imkânı sunarak platformda olmayan şarkıları da Spotify üzerinden dinlemenizi sağlıyor.

Bu rehberde bilgisayar, iPhone ve Android işletim sistemli akıllı telefonlarda Spotify’a nasıl şarkı yükleyebileceğinizi açıklayacağız. Bunun yanı sıra bir sanatçı olarak nasıl kendi şarkınızı Spotify’a göndereceğinizi de öğreneceksiniz.

Spotify Şarkı Yükleme (PC, Android ve iPhone)

Spotify’da olmayan ancak sizin uygulama üzerinden dinlemek istediğiniz bir müzik / şarkı varsa bunu uygulama üzerinden dinlemeniz mümkündür ama bir müzik yüklemek için ilk olarak Spotify Premium abonesi olmanız gerekiyor. Ücretsiz bir hesapla Spotify kütüphanesine bir şarkı yüklemeniz mümkün değildir.

Gereksinimleri öğrendikten sonra artık Spotify’a hangi platformda nasıl şarkı yükleneceğine geçebiliriz.

Bilgisayarda Spotify’a Nasıl Şarkı Yüklenir?

Spotify’ın masaüstü uygulamasından artık herhangi bir müziği dinleyebilirsiniz. Seçilen klasörde depolanan tüm şarkılar yerel dosyalarda görünecektir. Bu klasördeki şarkıları çalma listelerine ekleyebilirsiniz ancak bunları beğenilenlerin arasına ekleyemeyeceğinizi unutmamalısınız.

Android ve iPhone’da Spotify’a Nasıl Şarkı Yüklenir?

Spotify’a yalnızca masaüstü uygulamasından müzik yükleyebilirsiniz. Bunu yapmak için mobil uygulamayı kullanamazsınız fakat masaüstü uygulamasına aktardığınız şarkıları iPhone’unuzdan da dinleyebilirsiniz.

Bunun için öncelikle Spotify’ın masaüstü uygulamasından yerel dosyalardaki şarkıları bir çalma listesine eklemelisiniz. Ayrıca iPhone’unuz ile bilgisayarınızı aynı Wi-Fi ağına bağlamalısınız.

Spotify’a Şarkımı Nasıl Yükleyebilirim?

Şarkınızı Spotify’a yüklerseniz kısa süre içinde çok sayıda dinleyiciye ulaşabilirsiniz. İlk olarak sizin için uygun olan bir dağıtım şirketini bulmalısınız. Dağıtım şirketleri, lisans ve telif gibi konularla ilgilenir. Hangi şirketi seçtiğinize bağlı olarak farklı ücret tablosu ve koşullarla karşılaşabilirsiniz.

Hangi şirket ile çalışacağınızı belirledikten sonra şarkı hakkındaki bilgileri gönderebilirsiniz. Bir sonraki adımda bir sanatçı hesabı oluşturacaksınız. Bu hesapla müziğinizi sunabilecek, dinleyici istatistiklerini takip edebileceksiniz.

Exit mobile version