Spotify Pie Nedir? Nasıl Yapılır?

Spotify Pie nedir sorusu üzerinden hareket ederek her ay dinlediğiniz müzikleri özetlemenizi sağlayan aracı mercek altına alıyoruz.

Spotify Pie Nedir? Nasıl Yapılır?

Müzik zevkinizi gösteren pasta grafiğini paylaşmak istiyorsanız Spotify Pie nedir ve nasıl yapılır gibi soruların cevabına ihtiyacınız olabilir. Bu araç her ne kadar resmî olmayan bir sürüm olsa da insanlara ne tarz müzikleri dinlemekten keyif aldığınızı göstermenizi sağlayabilir.

Spotify kullanıcıları özellikle yıl sonlarında en çok hangi tür müzikleri dinlediğini Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki hikâyelerinde paylaşıyor. Siz de bu kullanıcılardan biri olmak istiyorsanız söz konusu araçla pasta grafiği oluşturabilirsiniz.

Grafik oluşturmak için takip etmeniz gereken adımlara geçmeden önce dilerseniz öncelikle araç hakkında biraz daha bilgi sahibi olalım.

Spotify Pie Nedir?

Spotfy Pie, Darren Huang tarafından geliştirilen, Spotify Unwrapped’ın resmî olmayan bir sürümüdür. Unwrapped’a benzer şekilde bu araç da müzik zevkinizi ortaya koyar. Araç tarafından oluşturulan pasta grafik farklı renklere bölünür ve grafiğin hemen alt kısmında her rengin hangi türü temsil ettiği açıklanır.

Unwrapped’dan farklı olarak bu araç size her ay müzik zevkinizi paylaşma imkânı tanır. Başka bir deyişle en çok hangi türü dinlediğinizi her ay paylaşabilirsiniz. Bu sayede müzik seçimlerinizin yıl boyunca nasıl değiştiğini sadece yıl sonunda öğrenmek yerine her ay düzenli olarak dinlenilen müziklerin bir özetini alabilirsiniz.

Spotify Pie Nasıl Yapılır?

Darren Huang’ın web sayfası üzerinden kendi Spotify dinleme zevkinizi özetleyecek pasta grafiğinizi oluşturabilirsiniz. Web sayfasına girdikten sonra Spotify hesabına giriş yapmanız gerekecektir. Bunu “Login to Spotify” butonuna basarak yapabilirsiniz ama bunu yapmak için öncelikle bazı verilere erişim izni vermeniz gerektiğini unutmayın.

Bunu yaptıktan sonra pasta grafiği otomatik olarak oluşturulur. Araçla hem masaüstü hem mobil tarayıcı üzerinden müzik zevkinizi gösteren bir grafik elde edebilirsiniz.

Spotify hesabına sahip değilseniz bu aracı kullanamayacağınızı da unutmamalısınız. Bu araç sadece Spotify için geliştirilmiştir. Dolayısıyla Apple Music veya YouTube Music gibi diğer dijital müzik platformlarını desteklemez. Elbette ki diğer dijital yayın platformlarına özel olarak geliştirilen araçlar da bulunuyor. Hangi platform için abonelik aldıysanız onun için geliştirilen aracı kullanabilirsiniz.

Exit mobile version