Spotify ‘Kitaplığın’ bölümünü güncelliyor

Spotify, iOS ve Android uygulamaları için ‘Kitaplığın’ bölümünün eksiksiz bir revizyonunu açıkladı. Şirket tonlarca yeni işlev ekledi ve kullanımı her zamankinden daha kolay hale getirdi. Spotify, yayın deneyimini olabildiğince eğlenceli hale getirmek için sürekli olarak bazı değişiklikler yapıyor. Bu son güncelleme, 2021’de şimdiye kadarki en iyilerden biri gibi duruyor.

Bir süredir Spotify uygulamasındaki Kitaplığınız sekmesi oldukça cılız kaldı. Kullanıcıların, takip ettikleri podcast’leri ve indirdikleri bölümleri göstermenin yanı sıra çalma listelerini, takip ettikleri sanatçıları ve beğendikleri albümleri görüntülemelerine olanak tanır. Bütün bunlar yüzeyde gayet iyidir. Ancak yığınla çalma listesi, tonlarca sevilen şarkı ve dinledikleri çoklu podcast’ler olan kullanıcılar için Kitaplığınız sayfasını oldukça ezici hissettirebilir. Spotify, Kitaplığınıza gerçekten kullanışlı olması gereken çok ihtiyaç duyulan birkaç aracı veriyor.

Google, Play Store’da yeni politakasını duyurdu

SPOTIFY ‘KİTAPLIĞIN’ BÖLÜMÜNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Hemen hemen, Kitaplığınız sayfasında birkaç göze çarpan tasarım değişikliği var. Üstte Müzik ve Podcast’ler için büyük sekmeler göstermek yerine, artık kullanıcının profil resmini gösteriyor. Kitaplıkta arama yapmak veya yeni bir çalma listesi oluşturmak için kısayollara sahip. Yeni arama işlevi, bir kullanıcının kitaplığının tamamında arama yapar. Ayrıca önceki sürümde çalma listeleri, sanatçılar ve albümler için birden çok arama çubuğu vardı. Spotify, her şey için bir arama çubuğuna sahip olacak. Kitaplığınızda belirli bir öğeyi aramanın çok daha sorunsuz olması gerektiğini söylüyor.

Spotify Dinamik Filtreler, Izgara Görünümü ve Daha Fazlasını Ekledi

Diğer bir büyük değişiklik, dinamik filtrelerin kullanılmasıdır. Bu filtreler Kitaplığınızın üst kısmındadır. Çalma Listeleri, Sanatçılar, Albümler, Podcast’ler ve Şovlar ile İndirilenleri içerir. Sadece öncekinden daha fazla filtre seçeneği olmakla kalmaz. Aynı zamanda üst üste istiflenebilirler. Örneğin, bir kullanıcı, çevrimdışı oynatma için yalnızca cihazına indirilen oynatma listelerini görmek için Oynatma Listeleri ve İndirilenler filtrelerine dokunabilirsiniz. Spotify ayrıca, insanların kitaplıklarını alfabetik olarak, son çalınan parçalara göre veya yaratıcı / sanatçı adına göre görüntülemelerine olanak tanıyan gelişmiş sıralama seçenekleri de ekledi.

Bu yeterli bir organizasyon değilmiş gibi, yeni Kitaplığınız artık kullanıcıların her zaman kolay erişim için sayfanın üst kısmına dört adede kadar çalma listesi, albüm veya podcast sabitlemesine olanak tanıyor. Bir öğenin üzerinde sağa kaydırılarak ve ‘Sabitle’ simgesine dokunarak bir iğne ekler. Bunlar, bir kullanıcı uygun gördüğünde eklenebilir, kaldırılabilir. Her şeyi yuvarlayan Spotify, sayfayı daha görsel ve göze çarpan hale getirmek için Kitaplığınızdaki her şeyin parçalarını genişleten yeni bir Izgara görünümü de ekledi.

Kitaplığınız, Spotify uygulamasının geri kalanına kıyasla sonradan akla gelen bir düşünce gibi hissetmeye başladı. Bu yüzden hak ettiği ilgiyi görmesi harika. Sonsuz şarkıları ve podcast’leri yönetmek söylenenden daha kolaydır. Umarız bu yeni araçlarla bunu yapmak çok daha kolay hale gelecektir. Spotify, yeni Kitaplığınız güncellemesini herkes için “önümüzdeki hafta” iOS ve Android’e sunulacağını söylüyor.

Exit mobile version