Spotify İşten Çıkarma Dalgasına Katılıyor: Yüzlerce Çalışanı Çıkaracak

Spotify işten çıkarma dalgasına katılan son büyük teknoloji şirketi oldu. Bu karara göre yüzlerce çalışan işten çıkarılacak.

Spotify İşten Çıkarma Dalgasına Katılıyor

Spotify işten çıkarma dalgasına katılan şirketlerin arasına katılan şirketlerden biri hâline geliyor. Kullanıcı kitlesi bakımından dünyanın en büyük dijital müzik platformlarından birine sahip olan şirket, iş gücünün büyük bir kısmını azaltacağını doğruladı.

Şirket, daha geniş bir yapılanmanın parçası olarak ayrıca içerik ve reklam işlerinden sorumlu olan Dawn Ostroff’un da görevinden ayrılacağını belirtti.

Spotify İşten Çıkarma İçin Ne Kadar Ödeme Yapacak?

Business Today tarafından aktarılan bilgilere göre 30 Eylül itibarıyla yaklaşık 9 bin 800 tam zamanlı çalışanı olan Spotify, işten ayrılma ile ilgili yaklaşık 35 milyon avro ile 45 milyon avro arasında ücret ödemeyi bekliyor.

Çalışanları işten çıkarma dalgasına katılan şirketlerin arasında yerini alan Spotify’ın attığı bu adım, teknoloji şirketlerinin yoğun bir şekilde alım yaptığı iki yıllık büyük salgın döneminden kaynaklı büyümeden sonra başlayan talepteki düşüş ile karşı karşıya kalınması ile geldi.

Google ve Microsoft da çalışanları işten çıkaran teknoloji şirketlerinin başında geliyor. Google CEO’su Sundar Pichai, geçen hafta 10 binin üzerinde çalışanın işten çıkarılmaya başladığını açıklamıştı.

Google’ın yanı sıra Microsoft CEO’su Satya Nadella da binlerce Microsoft çalışanının işten çıkarılacağını duyurmuştu.

Bu iki şirketten önce daha birçok büyük teknoloji şirketi, iş gücünü önemli ölçüde azaltmıştı. Hepsinden önce ise Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra şirketin bünyesinde çalışan kişilerin yüzde 50’sinden fazlasını çıkarmaya başlamıştı.

Exit mobile version