Spotify HiFi Yakında Geliyor! İşte Özellikleri

Spotify, HiFi adında yeni bir özellik getiriyor. Bu özellik sayesinde kayıpsız bir şekilde yüksek kalitede müzik dinleme deneyimine ulaşacaksınız. Bu özelliğin önümüzdeki aylarda gelmesini bekliyoruz. İşte diğer detaylar.

HiFi, kullanıcılara kayıpsız, yüksek kaliteli müzik sunacak. Tidal gibi servislere benzer olacak olan bu uygulama kullanıcılar tarafından en çok beklenen özellikti. Bundan önce ise müzik dinleme hızı 320kbps ile sınırlıydı.


İlginizi Çekebilir: Spotify, Sanal Konserlerle Geliyor!


Aynı zamanda Apple ve Amazon’un da katıldığı bu yüksek kaliteli müzik trendi, bu iki şirket tarafından ekstra bir ücret gerektirmiyor. Bu yüzden Spotify’ın da böyle bir yol izleyebileceğini düşünüyoruz.

Fakat şimdilik, HiFi hizmeti sadece bazı ülkelerde hizmete açık. Bu servisin fiyatı henüz tam olarak belli değil. Ancak tahminlere göre, normal premium ücretinden biraz daha fazla olacak.

Spotify HiFi ne sunacak?

Özelliklere gelecek olursak, bu yüksek kaliteli müzikleri normal premium üyeliğinde olduğu gibi indirip çevrimdışı olduğunuzda da dinleyebileceksiniz. En azından tahminler bu yönde.

TechRadar’ın sızdırdığı kaynağa göre, bu özelliğin bir ekran görüntüsü mevcut. Bu görüntüde, sağ alt köşede ‘HiFi’ özelliğinin ismi var. Aynı zamanda müzik, 16-bit/44.1kHz kalitesinde çalıyor.

Spotify HiFi
Spotify HiFi

Bir blog gönderisine göre, bu özellik 2021’in sonlarına doğru karşımıza gelecek. Yine bu gönderiye göre, yılın sonlarında bazı ülkelerdeki premium kullanıcılar, HiFi özelliğinden yararlanabilecekler.

Spotify HiFi fiyatı

Bu hizmetin fiyatı ise henüz belli değil. Dolar üzerinden normal premium üyelik 10 dolarken, HiFi içeren üyeliğin 15 ile 20 dolar arasında olması tahminler arasında. Bu fiyat ülkemize geldiğinde karşımıza nasıl çıkacak henüz net bir şey söylemek mümkün değil.

Bu özellik sayesinde, eskiden müzik dinlerken fark etmediğiniz detayları fark edebileceksiniz. Çünkü normalde, tıpkı fotoğraflarda olduğu gibi müzikte de kayıplar olabiliyor. Fakat bu kayıpsız HiFi özelliği ile, şarkıyı olduğu gibi dinleyeceğiz. Tabii ki burda kullandığımız hoparlör veya kulaklığın da etkisi olacaktır.

Hangi şarkıları kapsayacağı konusu ise net bir konu değil. 30 milyon parçalık bir kataloğu olan platformda her parçanın bu özelliği almasını beklemiyoruz. Fakat özellikle de popüler parçalar ve daha niceleri bu özellikten yararlanacaktır.

Exit mobile version