Spotify Hesap Bilgileri Çalındı: İşte Merak Edilen Detaylar

Double exposure of hacker man working on laptop and cityscape on white background

Bugüne kadar büyük bir özenle korunan Spotify hesap bilgileri, kötü niyetli kişiler tarafından çalındı. Bu büyük bir problem olarak görülüyor.

Hackerlar genellikle finans adreslerine saldırıda bulunuyor. Bu saldırılar sonucunda hesap bilgileri ve bununla birlikte bazı ek detaylar ele geçirilebiliyor. Ancak son dönemlerde Spotify gibi müzik dinleme uygulamalarına bile el attıklarını görmek mümkün.

Kendi halinde bir müzik dinleme platformu olarak bilinen Spotify, 300 binden fazla hesabın kullanıcı adı şifresi ve e-posta gibi bilgilerini başkalarına çaldırdı. Bu durum veri hırsızlığı yapan hackerların hiçbir platform için boş durmayacağını net bir şekilde gösterdi.

Spotify hesap bilgileri neden çalınıyor

Normal şartlarda kulaklık takip müzik dinlediğiniz e eğlendiğiniz platformlar içerisinde yer alan sportifi herhangi bir finansal içeriğe sahip değil. Ayrıca kullanıcıların banka hesaplarının bile burada olmadığı biliniyor.

Spotify hesap bilgileri

Buna rağmen hackerlar Spotify hesaplarına saldırdı ve çok ciddi bir veri hırsızlığı gerçekleştirdi. Buna göre yaklaşık olarak 300 bin civarında hesabın ele geçirildiği söyleniyor. Bu hesapların ele geçirildikten sonra bazı işlemlere uğradığı tahmin ediliyor. Mesela hackerlar bunları karanlık internet olarak adlandırılan platformlarda satışa sunabiliyor.

Bazı hackerlar ise bu tür bilgileri kullanarak tüm dinlemeleri belirli sanatçılara yönlendirebiliyor. Böylece o sanatçı ile alakalı güçlü bir dinlenme sayısı oluşturuyor. Spotify hesapları açığa alınan kişiler genellikle bundan haberdar değil. İşte tam da bu nedenle Spotify şifrenizi değiştirmenizi öneriyoruz.

Exit mobile version