Spotify Gelirlerini Kat Kat Artırıyor

Dünyanın en büyük dijital platformlarından bir tanesi olan Spotify gelirlerini ciddi miktarda arttırmayı başardı. Şirketin özellikle de evde kalma sürecinde büyük bir talep aldığı biliniyor. İşte merak edilenler.

Koronavirüs süreci nedeniyle birçok şirket teker teker zarar etmeye başladı. Özellikle de otomobil kuruluşları büyük bir zarar ederken bundan en fazla yarar sağlayan gruplar ise daha çok dijital platformlar oldu. Örneğin Netflix gibi film izleme platformları ciddi bir hisse ve kullanıcı yükselmesi yaşadı. Spotify şirketi de bunlardan bir tanesi.

Dijital kuruluşlar büyük kazanç sağlıyor

Spotify tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 yılının ilk çeyreğinde 2 milyar dolar gelir elde edildi. Ayrıca kuruluşun abone sayısı 293 milyona kadar çıktı.

Şimdiye kadar Spotify 293 milyon aboneye ulaşmamıştı. Bu ilk defa oluyor ve şirket Özellikle de dijital platformlara olan talep artışı nedeniyle bunu daha da arttırmak istiyor. Kuruluş 2020 yılının sonlarına kadar 400 milyon aboneye yaklaşmak istiyor.

Muhtemelen önümüzdeki günlerde Spotify gibi dijital platformlar çok daha fazla talep görecek. Şirket yeni güncellemelerle kullanıcıları yanında tutmaya çalışıyor. Sizce Spotify stratejileri doğru mu? Yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version