Spotify Geçerli Şarkı Çalınamıyor Hatası ve Çözümü

Spotify geçerli şarkı çalınamıyor hatası alıyor ve bu yüzden en sevdiğiniz şarkıları dinleyemiyor musunuz? Bu yöntemleri ile sorunu çözün.

Spotify geçerli şarkı çalınamıyor hatası, en sevdiğiniz şarkıları dinlemekten sizi alıkoyabilir. Dijital müzik platformu her ne kadar en sevilen sanatçıların en beğenilen parçalarını kesintisiz olarak dinlemek için harika bir kolaylık sağlasa da bazen bu tür hatalarla karşılaşmak ne yazık ki mümkündür.

Siz de bu sorun yüzünden Spotify’da kesintisiz olarak şarkı dinleyemiyorsanız aşağıda bu sorunun nasıl çözüme kavuşturulacağına dair bazı çözüm yollarına ulaşabilir ve bunların nasıl uygulanacağını öğrenebilirsiniz.

Spotify Geçerli Şarkı Çalınamıyor Hatası İçin Çözüm Yolları

Spotify Geçerli Şarkı Çalınamıyor Hatası İçin Çözüm Yolları

Spotify Uygulamasını Kapatıp Açma

Spotify eğer şarkıyı çalmıyorsa bunu düzeltmenin en iyi yolu, Spotify uygulamasını kapatıp açmaktır. Bu, Spotify’ın sunucularına yeniden bağlanmanızı sağlar. Bu da mevcut sorunları çözüme kavuşturabilir.

Spotify’dan Windows’ta çıkış yapmak için “Dosya > Çıkış” yolunu, Mac’te çıkış yapmak için “Spotify > Spotify’dan Çık” yolunu takip edebilirsiniz. Mobilde ise ayarlara girip uygulamalar bölümünden Spotify’ı durdurabilirsiniz.

Spotify’ı kapattıktan sonra uygulamayı yeniden açın ve daha önce çalmayan şarkıyı tekrar dinlemeye çalışın.

İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Bu sorun bazen internet bağlantısından kaynaklanabiliyor. Wi-Fi ile bağlanıyorsanız cihazınız modeme yeterince yakın olmayabilir. Bu da internete kesintili olarak erişmenize yol açabilir ki şarkı açmak için yüksek sinyal alındığından emin olmak gerekiyor. Aksi takdirde bu tür hatalarla karşılaşmak daha olası hâle geliyor.

Sorunun internetten kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için aynı ağa bağlı başka bir cihazdan Spotify’a girip bir şarkı çalmayı deneyebilirsiniz. Bunun yanı sıra Wi-Fi’ı kapatıp mobil veriyi açmak gibi yöntemlere de başvurabilirsiniz.

Şarkıyı Başka Bir Cihazda Açma

Sorun bazen cihazdan da kaynaklı olabilir. Spotify’da yaşadığınız bu sorunun cihazınızdan kaynaklanıp kaynaklanmadığı ile ilgili soru işaretinizi gidermek için dijital müzik platformunu başka bir cihazda kullanmayı deneyin. Örneğin uygulamayı akıllı telefonunuzda kullanıyorsanız bilgisayarınızda kullanmayı deneyin.

Uygulamayı Güncelleme

Hata cihazınızdan kaynaklanmıyorsa Spotify’dan kaynaklanıyor olabilir. Böyle bir durum söz konusu ise sorunu sadece siz değil, her kullanıcı yaşar. Bu durumu düzeltmek için uygulamanın geliştiricileri hızlıca bir güncelleme yayımlar. Bu nedenle uygulamaları düzenli olarak güncellemelisiniz.

Şarkıyı İndirme

Sorunu yaşamaya devam ediyorsanız çalma listesini indirerek çevrim dışı dinleme yöntemini deneyebilirsiniz. Unutmamalısınız ki şarkı indirme özelliği sadece Premium abonelerine özeldir. Ücretli abonelik sahibi değilseniz bu özellikten yararlanmak için öncelikle ücretli abonelik satın almanız gerekiyor.

Spotify’da ödeme yöntemi değiştirmekle ilgili bir sorun yaşıyorsanız daha önce hazırladığımız rehberden bu sorunu nasıl aşacağınızı öğrenebilirsiniz.

Çalma listesinin başında yer alan indirme simgesine basarak hızlıca indirebilir ve şarkıları çevrim dışı olarak dinlemeye başlayabilirsiniz. Bu, sorununuzu çözüme kavuşturacaktır.

Exit mobile version