Splatoon 3 Çıkış Tarihi Yeni Fragmanla Açıklandı

Bu haftanın başlarında Xenoblade Chronicles 3'ün erken yayınlanacağını sürpriz bir şekilde ortaya çıkaran Nintendo, sonunda Splatoon 3 oyununun çıkış tarihini de onayladı.

Nintendo, Splatoon 3 oyununun çıkış tarihini açıkladı. Bu haftanın başlarında Nintendo, sevilen JRPG serisinin uzun zamandır beklenen devamı olan Xenoblade Chronicles 3’ün Temmuz 2022’de planlanandan iki ay önce çıkacağını duyurarak beklenmedik bir hamle yaptı. Oyunun ilk olarak Eylül ayında çıkması planlanıyordu. Şubat ayındaki son Nintendo Direct sırasında duyuruldu. Bu, hayranların yaz için planlanan bir başka büyük Nintendo oyunu olan Splatoon 3 oyununun durumunu ve bunun yerine Xenoblade Chronicles 3’ün Eylül sürüm penceresini alıp alamayacağını merak etmesine neden oldu. Nintendo, şaşırtıcı derece hızlı bir şekilde hayranların şüphelerini doğruladı ve Splatoon 3’ün 9 Eylül 2022’de çıkacağını duyurdu.

Splatoon 3 ilk olarak Şubat 2021 Nintendo Direct sunumu sırasında duyuruldu. Oyunun son Splatoon 2 SplatFest etkinliğinden sonra geçeceği açıklandı. Fragman ayrıca oyunun hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bileşenlerinde kullanılabilen yeni Ink Bow silahını da ortaya çıkardı. Bu ilk açıklamadan bu yana Nintendo, oyunun tek oyunculu kampanyası Return of the Mammalians, oyunun Splatsville adlı yeni merkez dünyası ve ilk olarak Splatoon 2’de tanıtılan yenilenmiş Salmon Run modu hakkında ayrıntıları açıkladı.

Splatoon 3 Fragmanı Geliştirişmiş Özellikleri Gösteriyor

Buna rağmen, Nintendo’nun oyunla ilgili henüz açıklamadığı çok şey var. Nintendo, bugün çıkış tarihini açıklarken, Turf War çok oyunculu tek bir tam maçını sergileyen oyun için üç buçuk dakikalık bir oynanış fragmanı da paylaştı. Bu klip, aynı donanımda piyasaya sürülmesine rağmen Splatoon 2’ye göre şaşırtıcı şekilde geliştirilmiş görselleri sergilemekle kalmıyor. Aynı zamanda Splatoon 3’ün yeni oyun mekaniklerinden bazılarını ve daha önce diğer fragmanlarda tanıtılan yeni kıskaç yeteneği ve bir örümcek robotu gibi öğeleri gösteriyor.

Şimdiye kadar Splatoon 3’ün oynanışı, çok oyunculu nişancı türünde bulunan yaratıcılık için çıtayı yükseltirken; öncekilerin istikrarlı bir evrimi gibi görünüyor. Ancak hayranlar, ilk iki oyunun Squid Sisters, Callie ve Marie ve ikinci oyunun grubu Off the Hook with Pearl ve Marina gibi yeni idol karakterleri henüz görmedikleri için kesinlikle görülecek daha çok şey var.

Nintendo’nun geçen yıl E3’te olduğu gibi bu yaz bir tanesine ev sahipliği yapmayı seçmesi durumunda, Splatoon 3’ün yaklaşan bir Nintendo Treehouse sunumunda vurgulanacağı güvenli bir bahis gibi görünüyor. E3’ün kendisi bu yıl iptal edildi. Bu nedenle Nintendo’nun bu yaz duyuru yapmaya nasıl yaklaşacağı henüz bilinmiyor.

Splatoon 3, 9 Eylül 2022’de Nintendo Switch’e özel olarak çıkacak.

Exit mobile version