Spelunky 1 & 2, 2021 yazında Nintendo Switch’e geliyor

Hem Spelunky hem de devam oyunu Spelunky 2, 2021 yazında Nintendo Switch’e geliyor. İlk Spelunky oyunu, 2008’den kalma klasik bir aksiyon platform oyunudur. Genel olarak roguelike türünde temel bir oyun olarak kabul edilir. Bu, Spelunky 2’ye doldurması için çok büyük bir çift ayakkabı verdi. Geliştirici Mossmouth, oyunu 15 Eylül’de yayınlamadan önce yaklaşık bir yıl geciktirerek işleri düzeltmek için zaman ayırdı.

Neyse ki, Spelunky 2 beklemeye değer olduğunu kanıtladı. Eleştirmenler, oyuna bayıldılar. Onu, selefini bu kadar harika yapan şey üzerinde ustaca yinelenen mükemmel bir roguelike oyun olarak tanımladılar. Oyunun karikatürize edilmiş, aile dostu grafiklerin, aşırı zorluk ve akıl almaz, neredeyse şapşal tehlikeler içeren benzersiz karışımı, onu anında bir klasik haline getirdi. Birçok oyuncunun yöneldiği bir oyun oldu. PC’de trajik bir şekilde ertelenen çevrimiçi kooperatif, aynı zamanda onu arkadaşlarla vakit geçirmek için mükemmel bir yol haline getiriyor. Bu kesinlikle değerli bir mal iken, COVID-19 salgını herkesi evlerinde kilitli tutuyor.

FRAGMAN SPELUNKY OYUNUNUN NINTENDO SWITCH’E GELDİĞİNİ GÖSTERDİ

Bugün, sevilen roguelike ufkunu genişletti. Bir Nintendo Indie World Showcase sunumu sırasında, Spelunky 2 ve onun temel öncülünün Nintendo Switch’e geleceği ortaya çıktı. Duyuru fragmanı, oyunları çok sevilen tüm platformları, acımasız tuzakları ve şaşırtıcı keşifleri gösterdi. Roguelikes’ı Nintendo’nun hibrit konsoluna getirmek çok basit gibi görünüyor. Franchise’ın ilginç sunumu, Switch’in aile dostu Nintendo oyunlarından oluşan sağlam kitaplığına tam olarak uymasını sağlıyor. Ve Switch sahipleri de diğer Spelunky sahipleri gibi arkadaşlarıyla eğlenebilirler. Spelunky 2, Switch’e yerel ve çevrimiçi çok oyunculu olarak geliyor. Selefi ise yalnızca yerel olacak. Her iki oyun da Switch’te 2021 Yazında satışa sunulacak.

2020, roguelikes için harika bir yıl oldu. Acımasız türün hayranları, yalnızca bu uzun zamandır beklenen devam oyununa değil, Supergiant’ın dönüm noktası olan Hades’e de muamele edildi. Oyuncuları Yunan yeraltı tanrısı Hades’in yorgun oğlunun yerine koyan bu sevilen macera, denenmiş ve gerçek roguelike formülünü video oyunu hikaye anlatımındaki gelişmelerle harmanlamaya yönelik benzersiz ve takdire şayan yaklaşımıyla evrensel olarak övüldü.

SPELUNKY ROGUELIKE TÜRÜNÜN SAĞLAM ÖRNEĞİ

Roguelike türü benzersizdir ve kesinlikle herkes için değildir. Ölümden sonra tüm ilerlemeyi kaybetme ve baştan başlamaya zorlanma fikri, birçok taraftar için anlaşılabilir bir sapmadır. Ancak Spelunky ve Spelunky 2 gibi oyunlar, doğru çalıştırıldığında bu türün ne kadar iyi çalışabileceğinin sağlam örnekleridir. Roguelikes çok zengin bir geçmişe sahip ve bu türün hayranlarının Nintendo Switch’te bu tarihin bir parçasına sahip olabileceğini bilmek güzel.

Exit mobile version