SpaceX’in Yeni Uzay Aracı Motor Testi Sırasında Başarısız Oldu

Cumartesi günü SpaceX’in yeni yolcu uzay aracı olan Crew Dragon’un test versiyonu, şirketin Florida’daki Cape Canaveral iniş sahasında yapılan bir motor testinde başarısız oldu.

Florida Today’e göre kaza, şirketin Florida sahilindeki tesisinden büyük miktarda duman çıkmasına neden oldu. NASA astronotlarının ilk uçuşları onları Temmuz ayında uzay gemisine götürmeleri gerekiyordu.

Yeni uzay aracının daha çok geliştirilmesi gerekiyor

SpaceX aracı, uzay ajansının Ticari Mürettebat Programının bir parçası olarak NASA astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonuna götürecek şekilde hazırlamak için Crew Dragon’u test ediyor.

SpaceX Mart ayında, şirketin Falcon 9 roketinde ilk kez bir Crew Dragon kapsülünü başarıyla başlattı ve uzay aracını ISS’ye bir deneme uçuşunda gönderdi.

Misyon sırasında, mürettebatsız kapsül bir haftadan daha az bir süre için uzay istasyonuna demirledi ve ardından dört paraşüt serisini kullanarak başarıyla Atlantik Okyanusu’na indi. Test uçuşu, Crew Dragon’un yapması gereken tüm önemli görevleri yerine getirebildiğini ve insanları araca koymadan önce SpaceX’in geçmesi gereken önemli bir engel olduğunu gösterdi.

Exit mobile version