SpaceX Uydu Projesi Başarısız Oldu: İşte Detaylar!

Elon Musk tarafından CEO görevinin yürütüldüğü SpaceX uydu projesi ne yazık ki başarısız oldu. Ancak bu başarısızlık telafi edilebilir boyutta. İşte merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en büyük uzay kuruluşlarından NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’nde bulunan 39A Fırlatma Kompleksi’nden fırlatılması planlanan rokteler ile ilgili büyük bir problem ortaya çıktı. Kötü hava koşulları sebebiyle başarısız olan ve ertelenmek zorunda kalınan projeden umutlu birçok insan vardı. Ancak istenilen başarı bir türlü yakalanamadı.

SpaceX uydu projesi kısa süreliğine ertelendi

Starlink projesi kapsamında Dünya’nın yörüngesine 700’den fazla uydu göndermeyi başaran bu şirket, büyük hedeflere sahip. Şirketin şu ana kadar yaptığı 13. fırlatma görevi olduğunu söyleyebiliriz. Eğer gerçekleşseydi bu ay içerisindeki 2. fırlatma işlemi yapılacaktı.

SpaceX uydu projesi

SpaceX mühendisleri ve Elon Musk’ın kendisi bu fırlatmalara canlı olarak tanıklık ediyordu ve herhangi bir problemde hızlı bir şekilde müdahale edebiliyordu. Dünya’nın yörüngesine fırlatılan mevcut uydulardan 650’si çok ciddi bir mesafe almayı başardı ve internet hizmetine hazır hale geldi. Elbette uyduların tamamen gönderilmesi büyük bir değişim yaratmayacak. İnternet hizmetinin aktif hale gelebilmesi için öncelikli olarak kullanıcıların bazı donanımlar kullanması gerecek.

Toplamda 40 bin civarında uydu göndermeyi planlayan SpaceX şirketi, bu hedefine şimdilik biraz uzak. Ancak kısa bir süre içerisinde hedefe ulaşabilmesi pek zor değil. Sizin SpaceX projeleri ile alakalı fikirleriniz neler? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version