SpaceX, Starhopper Uzay Aracını Son Kez Uçuracak

SpaceX Starlink uyduları

SpaceX, Starhopper test aracının Teksas’taki Boca Chica test bölgesinde son uçuş testi için hazırlanıyor. Plan, 150 metre veya 492 feet yüksekliğe “zıplamak” ve bu süreçte, yaklaşmakta olan Starship uzay aracı için zemin hazırlığı yapmayı planlıyor.

Test aracının Temmuz ayında ilk bağımsız uçuşu başarılı oldu. SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından yüklenen iki ayrı video, küçültülmüş fakat yine de muazzam bir test aracının havada hafifçe yere inmeden önce birkaç saniyeliğine serbestçe dolaştığını gösterdi.

SpaceX kaza konusunda sürekli uyarılıyor

SpaceX kaza konusunda sürekli uyarılıyor ve bu uyarılar tamamen temelsiz değil. Starhopper, Temmuz ayında yapılan bir test arızası sırasında büyük bir ateş topuyla sarıldı ve bu çok daha küçük ve daha kısa bir deneme çalışması sırasında oldu.

Starhopper’dan sonra, SpaceX dikkatini Boca Chica test alanındaki ve Florida Cocoa’daki iki tam boyutlu Starship prototipine çevirecek. Her şey yolunda giderse, SpaceX’in Starship roketi sonunda Ay’a ve çok ötesine bir seferde 100 yolcu götürebilecek.

Exit mobile version