SpaceX Raptor Vacuum Motor Testleri Başarıyla Gerçekleşti!

SpaceX Raptor Vacuum motor testleri kısa bir süre önce başladı. Yapılan çalışmalar ile birlikte uzay araçlarının çok daha uzak mesafelere kadar gitmesi amaçlanıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

SpaceX’in McGregor, Teksas’taki roket geliştirme tesisi tüm çalışmaların yapıldığı tesis olarak biliniyor ve son derece büyük çalışmalara şahit oluyor. Starship’in uzay boşluğunda daha kolay hareket etmesini sağlaması planlanan yeni roketler, aynı zamanda varış zamanını kısaltabilir. Birçok SpaceX mühendisi bu tür motorlara büyük güven duyuyor.

SpaceX Raptor Vacuum motor testleri iyi bir başarı yakaladı

Ay ve Mars’a yolculuk yapmayı düşünen SpaceX için motorlar büyük önem taşıyor. Eğer bu motorların büyüklüğü veya etki gücü ile alakalı değişim başarılı bir şekilde yönetilebilirse, yolculukların başarı oranı ciddi miktarda artış sağlayacaktır.

SpaceX Raptor Vacuum Motor

Raptor ile Raptor Vacuum arasındaki boy farkından da bahsetmek gerekiyor. Raptor Vacuum çok daha geniş ölçekli bir yapıya sahip. Bu sayede hem mesafeleri kısaltıyor hem de uzay aracının çok daha güçlü olmasını sağlıyor.

Motor sayısı ve bunların gücü artırılmazsa muhtemelen SpaceX yerinde saymaya devam edecek. Ancak daha şimdiden motorlarda böylesine bir etki yakalanması başarı olarak görülebilir. Sizce Mars ve Ay projeleri başarılı olabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version