SpaceX Mars Kanunları Belirleyecek: Bu Büyük Sürpriz Oldu!

Dünyanın en büyük uzay şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen SpaceX, Mars kanunları için kolları sıvadı. Firmanın başka gezegendeki kanunları yine kendisinin belirleyeceği ifade ediliyor.

Uzay araştırmalarında giderek yeni bir noktaya ulaşan SpaceX, kanun belirleme seviyesine ulaştı. Şirketin özellikle de Mars gezegenine yerleşmek ve orada kendi kurallarını belirlemek zorunda olduğu bildiriliyor. Bu kurallara “kendini-yönetme ilkeleri” denilse bile yine de endişe yarattığı ifade edilebilir.

Uzay ile alakalı hayaller kurduğumuzda çoğu zaman herşey yolundadır ve büyük bir güç tarafından sürekli korunuyor gibi hayal ederiz. Fakat birçok kişi bu tür durumlarda hangi kanunların geçerli olacağını söylemez.

SpaceX Mars kanunları geçerli olacak

Elon Musk’ın uzaydan internet projesi Starlink sözleşmesinde, “Mars’ta sağlanan hizmetler, Starship ya da diğer koloni araçlarıyla Mars’tan transit olarak yapılacak geçişlerde partiler Mars’ı özgür bir gezegen olarak tanıyacak ve Dünya merkezli hiçbir otorite ya da hükümet Marslı aktiviteleri üzerinde söz sahibi olmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

SpaceX Mars kanunları

Bu ifadeler, Mars gezegeninde kontrolün tamamen SpaceX şirketinde olduğunu söylüyor. Starlink uydularının Dünya ile sağladığı iletişim son derece önemli olacağından dolayı bu tür sözleşmeler önceden yapılıyor. 2024 yılında ilk insansız Mars uçuşları başlayacak ve kafalardaki bazı soru işaretleri giderilmedi.

Birleşik Arap Emirlikleri, Mars’a uzay aracını gönderdi!

Mars gezegeninde nasıl bir kontrol sağlanacağı henüz net değil. Muhtemelen ilerleyen yıllarda konuyla alakalı bazı yasalar da çıkacaktır. Sizce Mars gezegeninde hangi yasalar kullanılmalı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version