SpaceX Büyük İnternet Projesini Hızlandırıyor

Uzay çalışmaları alanında en iyilerden bir tanesi olarak bilinen SpaceX büyük internet projesini daha fazla hızlandırmaya karar verdi. Dilerseniz onun bu kararından hemen önce projesine bir göz atalım.

SpaceX bildiğiniz üzere Elon Musk tarafından kuruldu ve çok hızlı bir ilerleme kaydetti. Özellikle de internetle ilgili olan proje, çok daha fazla dikkat çekmeyi başardı. Elon Musk tarafından söylendiğine göre, projenin bitmesi ile birlikte, dünyanın neredeyse tamamına internet sağlamak mümkün hale gelecek.

SpaceX büyük internet projesi

Yaklaşık olarak 1 hafta önce SpaceX uzaya Starlink uydularını fırlattı. Şirketin bugüne kadar uzaya fırlattığı internet odaklı uyduların sayısı 400 civarında. Bu durum çok ileri düzey bir internet ağı kurulması için ön aşama.

Proje ile birlikte, uzaya fırlatılacak internet odaklı uyduların sayısı 6 bin civarını geçecek. Böylece dünyanın internet ulaşmayan neredeyse hiçbir yeri kalmayacak. Özellikle de internetin çekmediği dağlık ve engebeli yerlerde bile internet erişimi sağlanabilecek.

Elon Musk’ın CEO görevini yürüttüğü bu şirket, daha dün yine 60 tane Starlink uydusu fırlattı. Bütün ABD’li mercilerden gerekli izinler alındı ve şirket kısa bir süre içerisinde dünyanın her yerine internet ulaştırmayı düşünüyor. 2022 yılında projenin tamamlanması planlanıyor. Siz bu proje hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version