SoundCloud Hesap Silme Nasıl Yapılır?

SoundCloud hesap silme işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi mi merak ediyorsunuz? Bu birkaç basit adımı izlemeniz yeterlidir.

SoundCloud Hesap Silme

SoundCloud, hayallerinizdeki gibi geniş bir şarkı yelpazesine sahip değil mi? Öyle düşünüyorsanız SoundCloud hesap silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu müzik platformu Spotify gibi dünya çapında tanınan sanatçıların en son çıkardığı şarkıları dinlemenize olanak tanımaktan çok bağımsız sanatçıları keşfetmenize yardımcı olmak için vardır. Elbette bazı popüler şarkıları da bulabilirsiniz ancak bunlar genellikle sanatçı tarafından değil, normal kullanıcı tarafından yüklenen ve çoğunlukla kısa süre içinde telif hakkı nedeniyle kaldırılan şarkılardır.

Aradığınız şarkıları bulamıyorsanız doğal olarak SoundCloud’u kullanmak istemeyebilirsiniz. Bu durumda aşağıda yer alan adımları takip ederek hesabınızı kapatabilirsiniz.

SoundCloud Hesap Silme Adımları

SoundCloud hesabınızı silmeniz hâlinde hesabınızla ilişkili tüm veriler silinir ve bunun bir geri dönüşü yoktur. Buna profil bilgileriniz, katıldığınız gruplar, oluşturulan çalma listeleri ve yüklediğiniz şarkılar dahildir. Şarkılarınızın istatistikleri ve şarkılarınıza yapılan yorumlar da aynı şekilde silinir.

Hesabınızı kalıcı olarak kapatmadan önce sonsuza dek kaybedeceğiniz verilerinizi göz önünde bulundurmanız önerilir. Bir kez hesap silme işlemini gerçekleştirdiğinizde bunu geri alamazsınız.

Şarkınızın keşfedilmemesi nedeniyle hesabınızı ve yüklediğiniz tüm şarkıları silmek istiyorsanız bunu yapmadan önce bir kez daha düşünmenizde fayda var. Şarkınızın ne kadar dinlendiğinin bir önemi bulunmuyor çünkü onu dinlenme sayısı değil, sanatçının ona verdiği emek değerli yapıyor.

Siz müziğinizi sanat için yaptığınız sürece dinlenme sayısı ikinci hatta üçüncü plandadır. Yine de eğer keşfedilmek istiyorsanız sosyal medyayı aktif ve doğru bir şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz.

SoundCloud hesabınızı kapatmakta kararlıysanız bir hatırlatmada daha bulunmamız gerekiyor: SoundCloud’un ücretli planını kullanıyorsanız hesabınızı kapatmadan önce aboneliğinizi iptal ettiğinizden emin olun. Bu, aboneliğiniz için geri ödeme almanızı sağlar ve maddi açıdan mağduriyet yaşamanızın önüne geçer.

Exit mobile version